Οι πιο γνωστοί κομμωτές αγανακτούν "Βάψε μου τη ρίζα και σου πληρώνω το πρόστιμο"

Βρισκόμαστε σε καραντίνα εδώ και βδομάδες και μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, μέχρι να μας επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία, και να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά.

Αλλά πρώτα απ’όλα σχεδόν όλες οι γυναίκες ανυπομονούν να ανοίξουν και πάλι τα κομμωτήρια. Τόσες μέρες χωρίς τον κομμωτή μας, και η ρίζα κοντεύει να γίνει ombre. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών έχουν βαμμένα μαλλιά, και τώρα που αδυνατούν να τα βάψουν σε ειδικό, βρίσκονται σε απελπισία.

Άλλες λοιπόν κάνουν υπομονή μέχρι να λειτουργήσουν ξανά τα κομμωτήρια, άλλες το επιχειρούν μόνες στο σπίτι, ενώ άλλες δεν δέχονται ότι απαγορεύεται να λειτουργήσει οποιοδήποτε κέντρο και ινστιτούτο ομορφιάς, και ταλαιπωρούν τους καημένους τους κομμωτές…τηλεφωνικά.

Μαρτυρίες λοιπόν των ίδιων των κομμωτών περιγράφουν με τρόπο τραγελαφικό τα τηλεφωνήματα που δέχονται, και την πίεση που τους ασκείται προκειμένου να “παρασπονδήσουν” και να δεχτούν πελάτισσες έστω και εν μέσω καραντίνας!

Τρεις κομμωτές μιλούν στο protothema.gr και αφηγούνται όλα όσα έζησαν και συνεχίζουν να ζουν από τη στιγμή που η Πολιτεία έδωσε εντολή να «κατεβάσουν τα πινέλα»

Νικόλας Βιλλιώτης – Ηair colorist

«Πάντα ο καλλωπισμός ήταν μία προτεραιότητα των γυναικών σε περιόδους μεγάλης κρίσης. Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που αποφασίστηκε η καραντίνα οι πελάτισσες μου δεν με πίεσαν ιδιαίτερα. Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν οι κωδικοί της βαφής που χρησιμοποιούσα για κάθε μία έτσι ώστε να επιχειρήσουν μόνες τους να βάψουν την ρίζα. Οι γυναίκες έχουν αγωνία για την εικόνα τους και η κρίση στρέφει το ενδιαφέρον στην ομορφιά. Το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωπες με την εικόνα τους και με τον εαυτό τους προκάλεσε μια αναστάτωση. Ωστόσο εμένα οι πελάτισσές μου δεν μου ζήτησαν ραντεβού και δεν με πίεσαν.

Πολλές μάλιστα μου τηλεφώνησαν για να μάθουν μόνο αν είμαι καλά εγώ και οι συνεργάτες μου. Οσο για την επόμενη μέρα, νιώθω ασφαλής λόγω του χειρισμού του προβλήματος από την Πολιτεία. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν μέτρα και ο κόσμος πειθαρχεί. Θα φροντίσουν για μας».

Αλέκος Σταμάτης – Hair Colorist

«Από την αρχή των κρουσμάτων το περίμενα ότι θα κλείσουν τα κομμωτήρια. Είχε κάνει μια ανεξήγητη “κοιλιά” η δουλειά και ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση τις τελευταίες τρεις ημέρες όπου ξαφνικά όλες οι γυναίκες έσπευσαν να βαφτούν. Περνούσαν έξω από το μαγαζί και σταματούσαν να ρωτήσουν αν μπορούσαν να μπουν μέσα και να βαφτούν.

Από την αρχή έκανα σαφές ότι δεν είχα καμία πρόθεση να επιτρέψω σε κάποια να επιδιώξει συνάντηση για να την βάψω. Τους εξηγούσα κάθε φορά που μου τηλεφωνούσαν ότι για λόγους υγείας δεν πρόκειται να το κάνω. Έδινα τηλεφωνικά οδηγίες σε όσες το ήθελαν.

Από αυτή την εβδομάδα και ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες έχω τρελαθεί. Το τηλέφωνο μου χτυπάει ασταμάτητα και όλες θέλουν να κλείσουν ραντεβού. Τους εξηγώ ότι δεν υπάρχει ημερομηνία ανοίγματος και δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού αλλά επιμένουν. Υπήρχαν κάποιες που ενώ δεν έπρεπε να βάψουν την ρίζα, την έβαψαν από τον φόβο μήπως βγει και φαίνεται…

Όλα αλλάζουν. Πλέον αλλάζουμε πεζοδρόμιο για να αποφύγουμε τον απέναντι. Έτσι θα αλλάξουν πιστεύω και στα κομμωτήρια. Κάποιες δε θα ξανάρθουν αλλά τις δύο πρώτες εβδομάδες θα γίνει χαμός. Από χθες έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν ακουμπάω το τηλέφωνο. Δεν αντέχω να μιλάω και να λέω τα ίδια: δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού».

Στέλιος Τυρπάς – Κομμωτής

«Από την πρώτη εβδομάδα άρχισαν να τηλεφωνούν οι πελάτισσες οι οποίες είχαν ραντεβού τα οποία φυσικά ακυρώθηκαν. Ήθελαν να γίνουν τα ραντεβού έτσι ώστε στον μήνα επάνω, το Πάσχα δηλαδή να τα ξαναβάψουν!

Μου τηλεφωνούσαν και μου έλεγαν ότι θα πλήρωναν και το πρόστιμο αν τις έπιαναν φτάνει να δεχόμουν να τους βάψω σε κάποιο μέρος τα μαλλιά… Όταν τους έλεγα πως για λόγους υγείας δεν πρόκειται να το κάνω υποχωρούσαν και οι περισσότερες το σέβονταν και δεν το διακινδύνευαν. Εδινα συμβουλές από το τηλέφωνο σε όσες ήθελα να βαφτούν μόνες αλλά όχι κάτι παραπάνω. Εδώ και λίγες ώρες που κυκλοφορεί το σενάριο για επαναλειτουργία των κομμωτηρίων αυτό που ζω δεν περιγράφεται.

Πριν από λίγο μου τηλεφώνησε μία και μου είπε “Μόλις ανοίξετε θα έρθω κατευθείαν, θα έρθω απ’ έξω και θα κλαίω για να με βάλετε”. Κάποιες άλλες με το επιχείρημα “Είμαι χρόνια πελάτισσα” θέλουν να κλείσουν τα πρώτα ραντεβού. Νομίζω ότι θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν ξέρω πώς θα το χειριστούμε. Εγώ πάντως συμβουλεύω τις γυναίκες να μην πειραματίζονται και καταστρέφουν τα μαλλιά τους. Να περιμένουν και να βάζουν απλά ένα σπρέι στη ρίζα. Και κάτι ακόμη. Ισως κάποια στιγμή να πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία και τα ωραία μαλλιά. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε».

Close