γιατί-οι-άνθρωποι-παλιά-μεγαλόδειχναν-

Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς; Η γιαγιά σας στα 20 της έμοιαζε με 40 στις φωτογραφίες. Έφταιγαν οι φωτογραφίες ή μήπως…η εποχή;

Κάθε σπίτι στην Ελλάδα έχει έστω δύο φωτογραφίες με κάποιον παππού ή προπάππου να στολίζουν κάποιο σύνθετο. Αν παρατηρήσετε αυτές τις παλιές φωτογραφίες, θα προσέξετε ότι η γιαγιά σας και ο παππούς σας, σε όλες τις φωτογραφίες έμοιαζαν με 40 χρονών ενώ στην πραγματικότητα ήταν με τα βίας 20.

Στην δική μου την οικογένεια, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μητέρα μου, η οποία πλέον είναι 68 χρονών. Είχε μία φωτογραφία με εκείνη 13 χρονών και βλέποντας την φωτογραφία την έκανα σίγουρα για 20. Μα πως γίνεται αυτό; Έφταιγαν οι φωτογραφικές μηχανές της εποχής; Ο τρόπος που ντύνονταν; Ή κάτι άλλο; Διαβάστε παρακάτω: 

Η υγεία μας πλέον είναι καλύτερη

Παλιότερα οι άνθρωποι έμοιαζαν μεγαλύτεροι από ότι ήταν στην πραγματικότητα, διότι η υγεία τους δεν ήταν τόσο καλή όπως σήμερα. Δεν είχαν ενυδατικές κρέμες, δεν έτρωγαν καλά, – πολλοί έτρωγαν από τα συσσίτια- και δούλευαν από πολύ μικροί. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

γιατί-οι-άνθρωποι-παλιά-μεγαλόδειχναν-

© Unknown user / Reddit, © throwawaynameboyo / Reddit

Το στιλ τους ήταν διαφορετικό

Ακόμη κι αν είχαν καλή κράση όμως, τα ρούχα που επέλεγαν, τα κουρέματα που έφτιαχναν ή ακόμη και το μουστάκι που άφηναν ακόμη και παιδιά 14-15 χρονών, τους έκαναν να μεγαλοδείχνουν. Μπορεί βέβαια στα μάτια μας να μεγαλοδείχνουν, αφού αυτά τα ρούχα πλέον τα έχουμε στο μυαλό μας σαν κάτι “γεροντίστικο”.

Δείτε ακόμα Η μαγεία της μητρότητας μέσα από φωτογραφίες χωρίς φίλτρα

γιατί-οι-άνθρωποι-παλιά-μεγαλόδειχναν-

© therock / Instagram, © s_bukley / Shutterstock.com

Υπάρχουν πλέον περισσότερα καλλυντικά

Μην ξεγελιέστε από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Οι καθημερινές γυναίκες όταν βαφόντουσαν, έβαζαν μόνο λίγο κραγιόν άντε και λίγη μάσκαρα. Δεν υπήρχαν τα eye liner, τα μολύβια για τα μάτια, η πούδρα κλπ. Ή μάλλον υπήρχαν, αλλά δεν ήταν εύκολα προσβάσιμα, προς όλες τις γυναίκες λόγω της τιμής τους.

γιατί-οι-άνθρωποι-παλιά-μεγαλόδειχναν-

© puga*ackisback / Reddit, © prettypinkivy / Reddit

Παλιότερα έκαναν οικογένεια από πιο νωρίς

Κι όμως. Το πόσο νωρίς επιλέγεις να κάνεις οικογένεια και να “μπεις στα δύσκολα” καθορίζει και την εμφάνισή σου. Διαφορετικά δείχνει και συμπεριφέρεται ένα ανέμελο κορίτσι 20 χρονών που ζει την ζωή του και ευχαριστιέται στιγμές, διαφορετικά ένα 20χρονο κορίτσι που μεγαλώνει παιδιά, καθαρίζει σκάλες ή ξημεροβραδιάζετε στα χωράφια.

Επιδιώκουμε να δείχνουμε νεότεροι

Κι ακόμη και όταν ένας άνθρωπος της τωρινής εποχής πατήσει τα 50, θα κάνει ό,τι μπορεί να αφαιρέσει χρόνια. Θα επιλέξει το σωστότερο κούρεμα, το σωστότερο μάκρος στα γένια, το σωστότερο μακιγιάζ. Παλιότερα δεν τους απασχολούσαν καθόλου αυτά τα πράγματα.

Δείτε ακόμα 15 φωτογραφίες που θα σας φτιάξουν την διάθεση

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close