Πόλεις_ φαντάσματα_

Οι πόλεις φαντάσματα: Εγκαταλείφθηκαν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες! Υπάρχουν πόλεις φαντάσματα που εγκαταλείφθηκαν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.  Για τις περισσότερες από αυτές τις πόλεις, ξέρουμε ότι μία τεράστια καταστροφή οδήγησε τους κατοίκους της στον αφανισμό ή στην εγκατάλειψη της πόλης τους.

Πυρηνικές καταστροφές ή φυσικές καταστροφές, έχουν κάνει πόλεις να γίνουν με τον καιρό φαντάσματα, αφού μέχρι και σήμερα είναι τελείως ακατοίκητες. Οι πόλεις φαντάσματα έχουν σίγουρα μία γοητεία. Το να περπατάς ή να βλέπεις μία τελείως ερημωμένη πόλη, με κτίρια και σπίτια που μαρτυρούν ότι κάποια στιγμή έσφυζε από ζωή σου προκαλεί δέος.

Δείτε ακόμα Μπορούν τα ζώα να νιώσουν τον Θάνατο; Οι υπερφυσικές αισθήσεις τους..

Πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις…ή πιο σωστά, δεν γνωρίζεις τους λόγους που οδήγησαν τους κατοίκους της να την εγκαταλείψουν μέσα σε μία νύχτα κακήν κακώς. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα μάθουμε για τις πόλεις φαντάσματα, που εγκαταλείφθηκαν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Τις πληροφορίες για το σημερινό άρθρο τις βρήκαμε από το αγαπημένο μας κανάλι στο Youtube Gloomy Gentlemen, που ασχολείται εδώ και χρόνια με παραφυσικά γεγονότα και μυστηριώδεις υποθέσεις. Στο τέλος του άρθρου θα υπάρχει το εν λόγω βίντεο. Διαβάστε παρακάτω: 

Πόλεις φαντάσματα: Μία πόλη φάντασμα στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη υπάρχει μία πόλη φάντασμα που ξεκίνησε να υπάρχει ζωή το 1800. Γρήγορα αναπτύχθηκε και για αρκετά χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης για τουρίστες, που ήθελαν να ζήσουν ήρεμες καλοκαιρινές στιγμές. Μάλιστα υπήρχε ένας σιδηρόδρομος, που έκανε την μετακίνησή των πολιτών πολύ εύκολη.

Η οικονομική ύφεση του 1923 όμως, έριξε αυτήν την πόλη στη φτώχεια, όπως και όλη την υπόλοιπη χώρα. Οι τουρίστες λοιπόν σταμάτησαν να έρχονται ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία και κέντρα εστίασης έκλεισαν. Μέχρι το 1980 περίπου, γινόντουσαν προσπάθειες από τους κατοίκους, να ξανά γίνει αυτή η πόλη πολυσύχναστη.

Όμως η πολιτεία δεν τους βοήθησε ιδιαίτερα, αφού ο σιδηρόδρομος και τα δρομολόγια που εκτελούσε δεν ήταν ικανοποιητικά. Αυτό οδήγησε την συγκεκριμένη πόλη σε πλήρη εγκατάλειψη, παρόλο που είχε τις προδιαγραφές να γίνει ένας εναλλακτικός τουριστικός προορισμός.

Ένα χωριό του Κονέκτικατ

Το συγκεκριμένο χωριό κατοικήθηκε γύρω στο 1780 και αναπτύχθηκε γρήγορα. Όμως οι οικονομικές δυσκολίες που προήλθαν από την λήξη της εξόρυξης σιδήρου ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το ορεινό χωριό μέχρι το 1900.

Παρόλο που οι οικονομικές συγκυρίες φαίνεται πως οδήγησαν αυτό το χωριό στην εγκατάλειψη υπάρχουν θρύλοι και πεποιθήσεις που κάνουν αυτό το χωριό να είναι καταραμένο. Λέγεται πως μία κατάρα των Άγγλων, κάνει όποιον άνθρωπο προσπαθήσει να κατοικήσει εκεί να τρελαίνεται.

Λάτρεις του υπερφυσικού, ερευνητές του υπερφυσικού και κυνηγοί φαντασμάτων, έχουν καταφθάσει στο σημείο τα τελευταία χρόνια και αναφέρουν πως στο σημείο υπάρχει παραφυσική δραστηριότητα δαιμόνων και φαντασμάτων.

Μπορεί οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών να υποστηρίζουν ότι τίποτα το παραφυσικό δε συμβαίνει στο σημείο, όμως οι λάτρεις, οι ερευνητές και οι κυνηγοί του υπερφυσικού φαίνεται πως διαφωνούν.

Πόλεις φαντάσματα: Η πόλη φάντασμα στην Βιρτζίνια

Η συγκεκριμένη πόλη ήταν μία πόλη που η εξόρυξη άνθρακα την είχε κάνει να αναπτυχθεί γρήγορα. Όταν σταμάτησε όμως, η πόλη έχασε πολλούς κατοίκους. Εκτός αυτού φαίνεται πως το κάψιμο ενός διάσημου ξενοδοχείου της περιοχής, φαίνεται πως οδήγησε την πόλη στην ερήμωση.

Το 2010, καταγράφηκαν μόλις 5 κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή. Το ξενοδοχείο που κάηκε είχε μεγάλη φήμη αφού εκεί ήταν που διεξάχθηκε το μεγαλύτερο παιχνίδι πόκερ που διήρκησε 14 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα η πόλη είναι ερημωμένη ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει καταληφθεί από φαντάσματα.

Υπάρχει βέβαια ένας σιδηροδρομικός σταθμός που αποτελεί τρόπο, για να επισκεφθούν οι τουρίστες έναν πολυσύχναστο ποταμό της περιοχής.

Μία πόλη στο Κονέκτικατ

Στη συγκεκριμένη πόλη γύρω στο 1800 αγοράστηκε ένα σπίτι από έναν κύριο που το όνομά του θα το μάθετε στο βίντεο. Προς τιμήν του συγκεκριμένου το χωριό πήρε το όνομά του. Μερικά χρόνια αργότερα, κάποιος αποφάσισε να αγοράσει τα κτίρια της περιοχής για να τα μετατρέψει σε μουσεία.

Έτσι οι επισκέπτες θα επισκέπτονταν την πόλη για ιστορικό τουρισμό. Όμως κακή διαχείριση του ίδιου και νομοθετικές λακκούβες, έκαναν αυτή την προσπάθεια να πατώσει. Κι ενώ όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να ξαναπάρει ζωή το συγκεκριμένο σημείο από διάφορους ανθρώπους κανείς δεν τα κατάφερε.

Σήμερα αγοράστηκε από μία θρησκευτική οργάνωση από τις Φιλιππίνες. Το σημείο ανοικοδομείται και ετοιμάζεται να γίνει θρησκευτικός τόπος λατρείας.

Η πόλη φάντασμα στη Νεβάδα

Μία πόλη που χτίστηκε και άκμασε εξαιτίας των μεταλλωρύχων που την κατοίκησαν. Μάλιστα υπήρχαν πολλά χτισμένα κτίρια που φανερώνουν ότι αυτή η πόλη κάποια στιγμή είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες. Υπάρχει κι ένα κτίριο που διακοσμήθηκε από χιλιάδες μπουκάλια μπύρας και λικέρ, από μπαρ της περιοχής.

Όμως η οικονομική κατάρρευση της πόλης και η έλλειψη εργασίας οδήγησαν αυτή την πόλη στην ερήμωση. Σήμερα το σπίτι των μπουκαλιών, είναι το μόνο κτίριο που στέκεται ανέπαφο παρά τα πολλά χρόνια που είναι εγκαταλελειμμένο.

Το…ιδιωτικό νησί!

Το νησί αυτό αγοράστηκε από μία πλούσια οικογένεια. Πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε έναν προορισμό για τους καθολικούς. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι το εγκατέλειψαν και αν το επισκεφθείς θα δεις μόνο κτίρια που θυμίζουν την παλιά του δόξα.

Πόλεις φαντάσματα: Η πόλη φάντασμα στην Κίνα

Η συγκεκριμένη πόλη στην Κίνα δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενήσει 450.000 περίπου κατοίκους. Στην Κίνα είχαν σκοπό να την μετατρέψουν σε μία μεγάλη και πολυσύχναστη πόλη.

Όμως οι τιμές ήταν πολύ υψηλές κι έτσι μπορεί σήμερα να μην είναι πλήρως ακατοίκητη, όμως είναι σαν πόλη φάντασμα. Στην συγκεκριμένη πόλη υπάρχουν υπέροχα κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής που όμως ερημώνουν.

Πόλεις φαντάσματα: Η χαμένη αποικία!

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αμερικής. Άγγλοι άποικοι πριν πολλά χρόνια αποφάσισαν να την κατοικήσουν. Ένας Άγγλος από αυτούς άφησε την οικογένειά του εκεί και μετά από δύο χρόνια επέστρεψε για ανεφοδιασμό. Δεν βρήκε όμως κανέναν απολύτως κάτοικο, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειάς του.

Το μόνο που βρήκε ήταν ένα ξύλο που είχε σκαλιστεί με την λέξη “croatoan” . Οι σημερινοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό έδειχνε ότι οι κάτοικοι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την αποικία και να πάνε σε μία γειτονική που σήμερα φέρει το όνομα “Χερέρας” .

Δείτε το βίντεο με όλες τις επιπλέον πληροφορίες:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: topontiki.gr

Close