πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

Πώς θα ήταν το σπίτι σας σε 8 διαφορετικούς πλανήτες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν το σπίτι σας σε 8 διαφορετικούς πλανήτες;

Οι άνθρωποι έχουν συχνά αναρωτηθεί διάφορα πράγματα που αφορούν άλλους πλανήτες. Υπάρχουν εξωγήινοι; Θα μπορούσαν να ζήσουν και κάπου άλλου; Πως να είναι το φεγγάρι από κοντά; Όλες αυτές οι απορίες οδήγησαν επιστήμονες να ταξιδέψουν στον πλανήτη, να στείλουν δορυφόρους και άλλα πολλά.

Η ζωή στην Γη σίγουρα είναι πολύ διαφορετική από άλλους πλανήτες. Ακόμη και τα σπίτι μας θα ήταν αλλιώς διαμορφωμένα αν κατοικούσαμε σε κάποιον άλλον πλανήτη. Κι αν δεν καταλάβετε ακόμη για τι πράγμα μιλάμε θα σας εξηγήσουμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς θα ήταν το σπίτι σας  στον Ερμή

Με τις ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, τις βροχές μετεωριτών, τους σεισμούς και το ηλιακό φως 7 φορές πιο έντονο από αυτό της Γης, ο Ερμής δεν είναι ένας πλανήτης στον οποίο θα θέλατε να χτίσετε ένα εξοχικό σπίτι.

Δείτε ακόμα 17 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η φύση δεν θα ξεμείνει ποτέ από τρόπους να μας εκπλήσσει

Για να το αντιμετωπίσετε, θα προτιμούσατε ένα υπόγειο καταφύγιο. Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να εγκατασταθείτε κοντά στον πάγο για να έχετε πρόσβαση στο νερό. Και μην ξεχνάτε τα ηλιακά πάνελ. Θα πρέπει να είναι πολλά.

πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

Πώς θα ήταν το σπίτι σας  στην Αφροδίτη

Η επιφάνεια του δεύτερου πλησιέστερου πλανήτη στον ήλιο είναι καυτή, καθιστώντας τον ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του ηλιακού συστήματος. Σε απόσταση 50 χιλιομέτρων (30 μίλια) πάνω από την επιφάνεια της Αφροδίτης, οι συνθήκες είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοιες με αυτές της Γης: η βαρύτητα και η ατμοσφαιρική πίεση είναι σχεδόν ίδιες.

Έτσι, για να αποφύγετε να αγγίξετε αυτήν την επιφάνεια, πιθανότατα θα πρέπει να ζείτε σε ένα αερόπλοιο ελαφρύτερο από τον αέρα που αιωρείται πάνω από τον πλανήτη. Το εξωτερικό του θα προστατευόταν με ηλιακούς συλλέκτες, διπλασιάζοντας την πηγή ενέργειας.

Και αν τυχαίνει να έχετε γείτονες, τα αερόπλοια σας θα πρέπει να συνδέονται με κρεμαστές γόνδολες, ώστε να μπορείτε να επισκέπτεστε ο ένας τον άλλον χωρίς να αντιμετωπίζετε την βαρύτητα!

πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

Πλούτωνας

Παρά τον αποκλεισμό του Πλούτωνα από την κλίκα των πλανητών, δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε σε αυτό το άρθρο. Ο Πλούτωνας είναι εξαιρετικά κρύος και καλυμμένος με πάγο, επομένως αξίζει να αντλήσουμε έμπνευση από κτίρια σε παρόμοιες συνθήκες στη Γη, δηλαδή ένα ιγκλού Inuit.

Τα σπίτια κατασκευασμένα από κάθετο πάγο μπορούν να προστατεύσουν το εσωτερικό και τους κατοίκους τους από την ακτινοβολία. Μέσα (και στην αυλή σας), θα χρειαστείτε πολλές ισχυρές πηγές φωτός, καθώς ο ήλιος στον Πλούτωνα μοιάζει με τη Σελήνη στη Γη στο καλύτερο σενάριο.

Οι λαμπτήρες φθορισμού με υδράργυρο, όπως στο  γραφείο σας, είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Και θα χρειαστείτε ένα έξυπνο σύστημα θέρμανσης που δεν θα λιώνει τον πάγο.

πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

Πώς θα ήταν το σπίτι σας  στον πλανητη Δία

Ο Δίας είναι ένας γίγαντας αερίων, οπότε η ζωή σε αυτόν θα ήταν δύσκολη, αλλά ίσως, δυνατή. Το σπίτι σας θα χρειαζόταν τόσο ένα ειδικό σουβέρ που θα το κρατούσε στην επιφάνεια όσο και έναν ισχυρό προστατευτικό θόλο.

Η φούσκα θα κρατήσει επίσης το απαραίτητο οξυγόνο μέσα. Το ίδιο το κτίριο θα πρέπει να μένει σε έναν όροφο, καθώς θα ήσασταν πιο αργοί και βαρύτεροι λόγω της βαρύτητας και της πίεσης. Καμία πολυτέλεια όπως οι σκάλες.

πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

Πώς θα ήταν το σπίτι σας  στον πλανήτη Κρόνο

Όπως και οι άλλοι αέριοι πλανήτες, τεχνικά δεν θα μπορούσατε να ζήσετε στον Κρόνο απλώς και μόνο επειδή δεν έχει στερεές επιφάνειες. Έτσι, το σπίτι σας θα ήταν μια δομή σαν φυσαλίδα που μπορεί να επιπλέει στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

Και επίσης, σίγουρα θα χρειαστείτε μια προστατευτική σκηνή στο πάνω μέρος, αφού η πρόγνωση του καιρού υπόσχεται 50% πιθανότητα βροχής με διαμάντια.

πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

Ουρανός και Ποσειδώνας

Αυτοί οι 2 είναι υδατώδεις πλανήτες, κατασκευασμένοι κυρίως από υγρά χωρίς στερεές επιφάνειες. Λοιπόν, θα χρειαστείτε ένα σκάφος για να ζήσετε εδώ σίγουρα – κάτι παρόμοιο με ένα υποβρύχιο. Η βαρύτητα σε αυτούς τους πλανήτες είναι ισχυρότερη από ό,τι στη Γη και η πίεση είναι υψηλότερη, αλλά, hey, το ίδιο ισχύει και για τον ωκεανό.

Οι τοίχοι πρέπει να είναι μονωμένοι με Airgel για ζεστασιά και κάθε δωμάτιο να διαθέτει πλούσιο φωτισμό και θερμότητα, με LED που μιμούνται το φυσικό φως.

πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

Άρης

Στην περίπτωση του Κόκκινου Πλανήτη, δεν χρειάζεται να φανταστούμε πολλά: ειδικοί αρχιτέκτονες έχουν ήδη σχεδιάσει τα πρότυπα για πιθανά σπίτια στον Άρη.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά είναι ένα σπίτι που μοιάζει με κοχύλι, σχεδιασμένο ειδικά για να αντέχει τις καταιγίδες σκόνης του Άρη και να διατηρεί το φως της ημέρας. Διαθέτει επίσης έναν εσωτερικό κήπο, που θα σας επέτρεπε να καλλιεργήσετε φυτά και τρόφιμα.

Δείτε ακόμα Δίδυμο καλλιτεχνών φτιάχνει ρούχα που μετατρέπουν κάθε άτομο σε χαμαιλέοντα

πως-θα-ήταν-το-σπίτι-σας-σε-άλλους-πλανήτες-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close