Πρωτοφανές! Μητέρα έπαθε έμφραγμα επειδή το παιδί της δεν καταλάβαινε το μάθημα

Ένα περιστατικό χωρίς προηγούμενο συνέβη σε χώρα του εξωτερικού, όπου η μητέρα ενός 9χρονου παιδιού έπαθε έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο επειδή ο γιος της δεν καταλάβαινε τις ασκήσεις μαθηματικών.

Η ίδια αν και προσπάθησε πολύ να του εξηγήσει το μάθημα, ένιωσε έντονη δυσφορία από το θυμό και τα νεύρα της, και της κόπηκε η ανάσα, καθώς εξαντλήθηκε η υπομονή της με τον γιο της.

Πρωτοφανές! Μητέρα έπαθε έμφραγμα επειδή το παιδί της δεν καταλάβαινε το μάθημα

 

Ο λόγος για μια 36χρονη μητέρα από την περιοχή Hubei της Κίνας, η οποία εκνευρίστηκε τόσο πολύ με τον γιο της που δεν καταλάβαινε τα μαθήματα που είχε να διαβάσει για το σχολείο, που κόντεψε να πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο!

Το συμβάν έφερε στο φως της δημοσιότητας η κινεζική ιστοσελίδα Sin Chew Daily, αναφέροντας, ότι η μητέρα, ονόματι Wang, ασχολιόταν πάντα με την ακαδημαϊκή πρόοδο του γιου της, ο οποίος είναι μαθητής της Γ’ Δημοτικού. Για την ακρίβεια, είναι αυτή που κάθεται μαζί του κάθε βράδυ για να τον βοηθήσει με τα μαθήματα της επόμενης μέρας.

Ένα βράδυ, ωστόσο, η μητέρα βρέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή ο γιος της δεν μπορούσε να καταλάβει πώς να λύσει ένα πρόβλημα Μαθηματικών.

«Προσπάθησα να του το εξηγήσω πολλές φορές. Αλλά συνέχιζε να μη βρίσκει τη σωστή απάντηση. Άρχισα να θυμώνω και ένιωσα ότι θα εκραγώ. Ξαφνικά, ένιωσα έξαψη και να μου κόβεται η ανάσα. Κάλεσα αμέσως τον άνδρα μου και του ζήτησα να με μεταφέρει στο νοσοκομείο», περιγράφει η ίδια.

Πρωτοφανές! Μητέρα έπαθε έμφραγμα επειδή το παιδί της δεν καταλάβαινε το μάθημα

Ο γιατρός που ανέλαβε την κα. Wang είπε, ότι η ταλαίπωρη μητέρα έπαθε έμφραγμα μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή) λόγω συναισθηματικής φόρτισης. Πρόσθεσε δε, ότι αν είχε καθυστερήσει να μεταφερθεί στα επείγοντα θα είχε πεθάνει από ανακοπή.

«Αυτό συνηθίζεται στους νεώτερους ασθενείς. Αν όχι από μη ισορροπημένη διατροφή, τότε από ψυχολογικούς παράγοντες. Οι περισσότεροι ασθενείς που το εμφανίζουν αυτό είναι νέες μαμάδες», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός της.

Η ίδια η μητέρα δήλωσε αργότερα, ότι παρόλο που συχνά χάνει την υπομονή της με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της με τα μαθήματα του σχολείου, δεν περίμενε ποτέ ότι η κατάσταση θα «ξεφύγει» τόσο.

Μετά το ανησυχητικό συμβάν, Κινέζοι ψυχολόγοι συμβουλεύουν τους γονείς να προσπαθούν για περισσότερη συναισθηματική ισορροπία όταν βοηθούν τα παιδιά τους με τα μαθήματα του σχολείου: «Το να επενδύεις συναισθηματικά σε τέτοιο βαθμό στην ακαδημαϊκή πορεία του παιδιού σου, θα προκαλέσει και στο ίδιο τρομερή πίεση».

 

Αναφορικά με την κα. Wang, η μητέρα παραμένει εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Οι δε γιατροί περιγράφουν τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής ως: σφίξιμο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, αλλά και ναυτία, εμετός και αρρυθμίες στον καρδιακό παλμό.

Το είδαμε στο infokids.gr

Με πληροφορίες από worldofbuzz.com

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

Close