Simpsons: Οι απίστευτες προφητείες της σειράς για το 2024

 Δείτε τις απίστευτες προφητείες των Simpsons για το 2024. Μια σειρά σατανικών συμπτώσεων, θεωρίες συνομωσίας, ή κάτι άλλο;

Δεν είναι λίγες πάντως οι φορές που οι ήρωες της σειράς έχουν προβλέψει σημαντικά γεγονότα.

Μήπως απλώς είμαστε εύκολα θύματα των θεωριών συνομωσίας και της γοητείας που ασκούν στην ανιαρή ζωή μας;

Simpsons: Οι απίστευτες προφητείες της σειράς για το 2024

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τις προβλέψεις που έχουν γίνει κατά διαστήματα μέσα από τη σειρά κινουμένων The Simpsons. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καρτούν ήρωες της σειράς έχουν προβλέψει μελλοντικές καταστάσεις μέσα σ’ ένα κρεσέντο που ξεκινά από την απλή φαντασία και φτάνει στα όρια όπου το φανταστικό ενσαρκώνεται.

Βασιλιάς Κάρολος : Η προφητεία του Νοστράδαμου για τον διάδοχό του και ο ρόλος της Κέιτ Μίντλετον

Αυτό βέβαια από μόνο του δεν είναι κάτι το παράξενο, αφού οι ήρωες του καρτούν κινούνται στα όρια του φανταστικού. Γίνεται όμως παράξενο, όταν μερικά χρόνια αργότερα πολλές απ’ αυτές τις απίστευτες προβλέψεις για το μέλλον αρχίζουν να επαληθεύονται και μάλιστα με τέτοια συχνότητα που θέτει σε αμφισβήτηση το τυχαίο.

Κάποιες προβλέψεις που περιέργως επαληθεύτηκαν

Οι Simpsons, σε ένα τους επεισόδιο, έγιναν προφητικοί δείχνοντας τον πρόεδρο της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, να ταξιδεύει στο διάστημα, 7 ολόκληρα χρόνια πριν κάνει το πρώτο ταξίδι του με το διαστημικό σκάφος Galactic.

Σε ένα άλλο τους επεισόδιο, οι Simpsons προέβλεψαν την επίθεση που δέχτηκαν οι μάγοι «Γκύντερ» και «Ερνστ» (έτσι παρωδούν το διάσημο ντουέτο των μάγων Ζίγκφριντ και Ρόι) από μια τίγρη της Σιβηρίας. Η πρόβλεψη επαληθεύτηκε 10 χρόνια αργότερα όταν μια λευκή σιβηριανή τίγρη επιτέθηκε πραγματικά στον Ρόι, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης.

Simpsons: Οι απίστευτες προφητείες της σειράς για το 2024

Οι Simpsons, προέβλεψαν επίσης τις «ελαττωματικές» μηχανές ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2008. Στην επίμαχη σκηνή, ο Χόμερ μπαίνει στο παραβάν που υπάρχει η εκλογική μηχανή, θέλοντας να ψηφίσει για πρόεδρο τον Μπάρακ Ομπάμα, αλλά αντ’ αυτού, η ψήφος του κατοχυρώνεται στον Τζον ΜακΚέιν.

Project Blue Beam: Η ακραία θεωρία συνωμοσίας που όσοι την αναζητούν πεθαίνουν μυστηριωδώς

Η δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη δυστηχώς επαληθεύτηκε όταν στις προεδρικές εκλογές του 2012, καταγράφηκαν αρκετές περιπτώσεις όπου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ψήφιζαν τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά η ψήφος μέσω του μηχανήματος κατοχυρωνόταν στον Μιτ Ρόμνεϊ.

Σ’ ένα επεισόδιο του 1995, οι Simpsons κάνουν από το τηλέφωνο βιντεοκλήση. Τα πρώτα τηλέφωνα με δυνατότητα βιντεοκλήσης παρουσιάστηκαν το 2010.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, του 1989, οι Simpsons παρουσίασαν την εταιρεία Walt Disney να έχει αγοράσει την κινηματογραφική εταιρεία 20th Century Fox. Πράγμα που αργότερα συνέβη και στην πραγματικότητα.

Στην κινηματογραφική ταινία “The Simpsons Movie”, του 2007, οι ήρωές μας αποκάλυψαν μια υπόθεση όπου η μυστική κυβερνητική υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ, η γνωστή NSA, παρακολουθεί όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες και κατασκοπεύει τους πολίτες των ΗΠΑ.

Η υπόθεση αυτή τελικά έμελλε να επαληθευτεί το 2013, όταν ο πρώην πράκτορας της υπηρεσίας, Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε, παραθέτοντας και στοιχεία, ότι υπήρχε ένα ευρύ δίκτυο παρακολούθησης των συνομιλιών των Αμερικανών πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η πόλη όπου είναι παράνομο να πεθάνεις και απαγορεύονται οι γάτες

Στην ταινία The Simpsons, του 1989, πάλι ο Χόμερ εμπνέεται από τους μεγάλους εφευρέτες και προσπαθεί να καταφέρει κι αυτός κάτι στη ζωή του. Κλείνεται στο υπόγειο του σπιτιού του και προσπαθεί να εφεύρει κάτι κάνοντας διάφορους μαθηματικούς υπολογισμούς σε έναν μαυροπίνακα. Εδώ, όμως θα συμβεί το απίστευτο!

Simpsons: Οι απίστευτες προφητείες της σειράς για το 2024

Ο μαθηματικός τύπος που είχε γράψει ο Χόμερ στον πίνακα, τελικά αποδείχθηκε ότι προσδιόριζε τη μάζα των σωματιδίων, που είναι πλέον γνωστά στη μοριακή φυσική ως σωματίδια ή μποζόνια του Χιγκς (Higgs bosons). Με μια όμως διαφορά! Όλα αυτά, αποτυπώνονται στους Simpsons, 14 χρόνια πριν ανακαλύψουν οι επιστήμονες την ύπαρξη αυτού του σωματιδίου.

Οι Simpsons επίσης προέβλεψαν την τραγωδία του βαθυσκάφους «Titan». Ο Χόμερ συναντά έναν άντρα που πιστεύει πως μπορεί να είναι ο βιολογικό του πατέρας. Ο άνθρωπος αυτός με ένα βαθυσκάφος αναζητά θησαυρούς από παλαιά ναυάγια. Κατεβαίνουν στο βυθό και το σκάφος σφηνώνει σε κάποιο βράχο και ο Χόμερ ξεμένει από οξυγόνο.

Νοστράδαμος: Η τρομακτική προφητεία που επαληθεύτηκε με το που μπήκε το 2024

Τέλος, σ’ ένα άλλο επεισόδιο οι Simpsons προέβλεψαν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, και το χρυσό μετάλλιο που πήρε η ομάδα curling των ΗΠΑ, νικώντας στον τελικό την ομάδα της Σουηδίας, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Οι προβλέψεις για το 2024

Τι έχουν προβλέψει, όμως, οι Simpsons για το 2024;

Οι Simpsons προέβλεψαν πρώτοι την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Αυτό συνέβη το 2015, στο επεισόδιο «Bart to the Future».

Επίσης προέβλεψαν ότι μια γενιά ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη (AI robots) παίρνουν τον έλεγχο. Στο επεισόδιο 17, της 23ης σεζόν, ο Χόμερ χάνει τη δουλειά του αφού οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αντικαθίστανται από ρομπότ. Ο βιομήχανος ομολογεί ότι οι άνθρωποι θα εκπαιδεύσουν τα ρομπότ, κι αυτά θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους και θα γίνουν οι νέοι αφέντες της ανθρώπινης φυλής.

Simpsons: Οι απίστευτες προφητείες της σειράς για το 2024

Σε ένα άλλο επεισόδιο, δείχνουν ότι το 2051, η μητέρα και η κόρη της οικογένειας μένουν στον πλανήτη Άρη. Αν παραβάλλουμε και τα σχέδια του Έλον Μασκ, για τον αποικισμό του κόκκινου πλανήτη, δεν απέχει πολύ από την αλήθεια η υπόθεση αυτή.

Άλλη μια πρωτοτυπία είναι ότι η προβληματική αυτή οικογένεια δοκιμάζει εικονικά τρόφιμα (digital food), από ένα σωληνάκι που είναι συνδεμένο με την κάσκα εικονικής πραγματικότητας που φορούν. Αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η εταιρεία AeroBanquets RMX, προσφέρει μια γευστική εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα, ένα ψηφιακό – εικονικό γεύμα, όπου οι γεύσεις θα αναπαράγονται με τον ερεθισμό κάποιων νευρώνων του εγκεφάλου. Μια εμπειρία που θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με την τροφή και την απόλαυσή της.

Νοστράδαμος- Baba Vanga  Aγιος Παϊσίος : Τρομάζουν οι προφητείες τους για το 2024

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόβλεψη είναι η δημιουργία ενός μηχανήματος που θα μεταφράζει τη γλώσσα των βρεφών (baby translator). Πάντως η Ελβετική εταιρεία Zoundream, ισχυρίζεται πως έφτιαξε ένα μηχάνημα που μεταφράζει τη γλώσσα των βρεφών.

Οι Simpsons μας προετοιμάζουν και για το ενδεχόμενο να έχουμε για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρο στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η κανκάρδα «IVANKA 2028» που φορά ο Μπαρτ σε επεισόδιο του 2016. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η πρόβλεψη για εφαρμογή της τεχνολογίας ολογραμμάτων (Hologram Technology), οπότε ίσως να χαρούμε επιτέλους και την εμπειρία της τηλεμεταφοράς (Beam me up, Scotty!).

Ακόμα μια πρόβλεψη είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) θα αρχίσει να αποκτά ανθρώπινα συναισθήματα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο Blake Lemoine, υψηλόβαθμος μηχανικός της Google, ο οποίος πάντως απολύθηκε από την εταιρεία μετά τις δηλώσεις αυτές. Οι Simpsons πάντως το προέβλεψαν σ’ ένα επεισόδιο του 1994, όπου επισκέπτονται μια δυστοπική εκδοχή της Disneyland, όπου τα ρομπότ κυριαρχούν.

Άλλη δυσοίωνη πρόβλεψη είναι η αποστολή υποσυνείδητων μηνυμάτων μέσω βιντεοκλίπ. Βέβαια η τέχνη επιστρατεύτηκε στο πλευρό της πολεμικής προπαγάνδας, όπως έγινε ήδη από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ραδιόφωνο και ο κινηματογράφος φόρεσαν τα χακί εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Τελικά οι προβλέψεις για το μέλλον που μας δίνουν οι Simpsons είναι απλά συμπτώσεις ή λογικές αναγωγές πάνω σε υπαρκτά θέματα;

Η έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως, είναι εγγύτερα απ’ όσο ήταν τα περασμένα χρόνια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, και ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, αφήνουν πάντα περιθώρια για περίπλοκες καταστάσεις και αλυσιδωτές αναφλέξεις.

Simpsons: Οι απίστευτες προφητείες της σειράς για το 2024

Αίσθηση προκαλεί επίσης η σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ την ημέρα της πρεμιέρας της ταινίας Barbie, κάτι που οι Simpsons είχαν ήδη προβλέψει.

Τελικά τί γίνεται; Υπάρχει κάποια σειρά σατανικών συμπτώσεων; Μήπως απλώς είμαστε εύκολα θύματα των θεωριών συνομωσίας και της γοητείας που ασκούν στην ανιαρή ζωή μας; Ή μήπως αγωνιζόμαστε να διακρίνουμε και να ερμηνεύσουμε τα σημάδια ενός κόσμου που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς εν αγνοία μας;

Baba Vanga ποια είναι η γυναίκα Νοστράδαμος των Βαλκανίων: Οι τρομακτικές προφητείες της τυφλής μάντισσας μέχρι το 5079

Οι προβλέψεις της προβληματικής οικογένειας των Simpsons, σύμφωνα με το www.topontiki.gr και το δίσεκτο έτος 2024, ίσως να μας το φανερώσουν.

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Close