Το-Google health-μπορεί-να δει-πότε-ροχαλίζεις-

Το Google health μπορεί να δει πότε…ροχαλίζεις. Κι όμως! Το Google health μπορεί να δει πότε ροχαλίζεις!

Το ροχαλητό είναι ένα κοινό πρόβλημα που βασανίζει γυναίκες και άντρες. Μπορεί να ροχαλίσεις επειδή έχεις παραπάνω κιλά, επειδή έχεις κρεατάκια ή επειδή είσαι πολύ κουρασμένος ή κουρασμένη και δεν αναπνέεις σωστά.

Το ροχαλητό είναι ταμπού για πολλούς ανθρώπους αφού για άλλους τόσους αποτελεί ένα πολύ ενοχλητικό…κουσούρι. Αν λοιπόν έχεις καυγά με το άλλο σου μισό για το ποιος ροχαλίζει τότε το google health μπορεί και να σε βοηθήσει σε αυτό, αφού φαίνεται πως μπορεί να καταλάβει πότε ροχαλίζεις. Διαβάστε παρακάτω: 

Τί είναι το google health;

Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Οι εταιρίες που ασχολούνται με τα social media και το διαδίκτυο ξέρουν περισσότερα πράγματα από ότι οι δικοί σου άνθρωποι. Τι σου αρέσει να αγοράζεις, τι θες να αγοράσεις στην συνέχεια, ποιες σειρές σου αρέσουν, ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια αυτό το διάστημα.

Τις πολιτικές σου απόψεις, τις απόψεις σου γενικά, το που βρίσκεσαι και με ποιους – χωρίς πλέον να χρειαστεί να κάνεις check in -. Μέχρι και τους αριθμούς τραπέζης σου, το κινητό σου τηλέφωνο και φωτογραφίες που είναι…πολύ προσωπικές – αν καταλαβαίνεις τι εννοούμε -.

Το-Google health-μπορεί-να δει-πότε-ροχαλίζεις-

Photo via: ertnews.gr

Αυτό είναι λίγο τρομαχτικό αν το καλοσκεφτείς και η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκουμε τον λόγο να γνωρίζουν τόσα πολλά για εμάς. Παρόλα αυτά μερικά πράγματα της τεχνολογίας δεν είναι τόσο αρνητικά, όπως είναι το google health.

Δείτε ακόμα Μπορείς να δεις από το διάστημα το Σινικό Τείχος; Καταρρίπτοντας 11 μύθους

Το google health συγκεκριμένα είναι μία υπηρεσία που καταγράφει την κατάσταση υγείας του χρήστη και επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται μαζικά τις πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την google το google health δεσμεύεται να βοηθά τους ανθρώπους να είναι πιο υγιείς μέσα από προϊόντα και υπηρεσίας. Το google health για παράδειγμα μπορεί να καταγράψει πόση γυμναστική κάνετε την ημέρα και πόση γυμναστική χρειάζεστε.

Αναπτύσσει λύσεις μέσω της τεχνολογίας που επιτρέπει σε ομάδες φροντίδας να παρέχουν πιο αποτελεσματική περίθαλψη και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει γνωστό ότι μελετά την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει στην διάγνωση του καρκίνου, την πρόσληψη της τύφλωσης και άλλα.

Πώς η google θα μπορεί να ανιχνεύσει το ροχαλητό σου;

Η google λοιπόν μέσα από το google fit προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση υγείας των χρηστών. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται να δοκιμάζει νέες δυνατότητες που θα πάνε την εφαρμογή ένα βήμα πιο πέρα.

Παράλληλα με το health studies η google προσπαθεί να δουλέψει πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ μέσα στο οποίο θα ενσωματώσει μία νέα λειτουργία που θα ανιχνεύει το ροχαλητό και τον βήχα των χρηστών κατά την διάρκεια του ύπνου.

Το-Google health-μπορεί-να δει-πότε-ροχαλίζεις-

Photo via: lifesteps.gr

Προς το παρόν βέβαια αυτή η υπηρεσία είναι σε πειραματικό επίπεδο και είναι διαθέσιμη μόνο για τους εργαζόμενους της google η οποίοι διαθέτουν κινητά με λογισμικό android. Η συγκεκριμένη υπηρεσία με ειδικούς αλγόριθμους θα μπορεί να αναγνωρίσει διάφορους ήχους κατά τον ύπνο.

Δείτε ακόμα Αυτό μας έλειπε: Τί ακριβώς είναι το βακτήριο που “τρώει” ντίζελ και βενζίνη;

Ανάμεσα σε αυτούς τους ήχους θα είναι και ο βήχας ή το ροχαλητό. Βέβαια ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα υποστηρίζουν την συγκεκριμένη υπηρεσία όλες οι συσκευές android ή μόνο τα google pixel κινητά.

Επίσης ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια εφαρμογή θα βάλει την συγκεκριμένη λειτουργία η google. Προς το παρόν πιο λογικό είναι να μπει στο google fit ή στο google health. Σε λίγο θα μπορούν να καταλάβουν και τι όνειρο βλέπουμε…

Το-Google health-μπορεί-να δει-πότε-ροχαλίζεις-

Photo via: capital.gr

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close