Καλοκαίρι 1960-πολύνεκρο-σιδηροδρομικό δυστύχημα-

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το Καλοκαίρι του ’60 που συγκλόνισε την Ελλάδα. Το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το Καλοκαίρι του ’60 που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μία μικρή χώρα όμως έχουν καταγραφεί κι εδώ περιστατικά που στιγμάτισαν το πανελλήνιο. Ένα τέτοιο τραγικό συμβάν είναι και το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Ελλάδα του 1960 στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμα Copa Copana: Οι νεροτσουλήθρες που άφησαν εποχή στην Αθήνα και το άδοξο τέλος

Αυτό το σιδηροδρομικό δυστύχημα ήταν τόσο σοκαριστικό και πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα που όλο το πανελλήνιο σοκαρίστηκε στο άκουσμά του και συζητιόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς θα σας το αναλύσουμε σήμερα. Διαβάστε παρακάτω:

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το Καλοκαίρι του ’60 που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ήταν 6 Ιουλίου του 1960 όταν η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο έλεγε πως ένα τραίνο από Αθήνα συνέθλιψε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο ΙΧ, στο σημερινό Κορδελιό. Το τοπίο έμοιαζε με θρίλερ με λαμαρίνες να έχουν γίνει ένα με ανθρώπους που πλέον έμοιαζαν με άμορφες μάζες.

Πιο συγκεκριμένα το τραίνο ερχόταν από Αθήνα και ήταν ένα τυπικό δρομολόγιο που όλα κυλούσαν ομαλά. Όταν το τραίνο πλησίαζε στο σημείο του δυστυχήματος ενημέρωσε στην σωστή ώρα τον φύλακα, να κατεβάσει τις μπάρες έτσι ώστε τα διερχόμενα αυτοκίνητα να μην μπορούν να περάσουν.

Καλοκαίρι 1960-πολύνεκρο-σιδηροδρομικό δυστύχημα-

Ο φύλακας όμως δεν το έκανε με αποτέλεσμα οι μπάρες να παραμείνουν ανοιχτές μέχρι που το τραίνο έφτασε στο σημείο. Το πυκνό σκοτάδι έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Την ίδια στιγμή που το τραίνο περνούσε από το σημείο, ένα ζευγάρι από την Κοζάνη περνούσε με το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη.

Δείτε ακόμα Το Καλοκαίρι του 1961 στην Αθήνα και τα νοσταλγικά μπάνια στην Ύδρα

Ο οδηγός ήταν έμπορος ξυλείας και μαζί με την γυναίκα του και ένα άλλο φιλικό ζευγάρι βρίσκονταν στο αυτοκίνητο. Το τραίνο δεν πρόλαβε να αντιδράσει και το αυτοκίνητο δεν πρόλαβε να φρενάρει με αποτέλεσμα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα το τραίνο να συνθλίψει το αυτοκίνητο.

Καλοκαίρι 1960-πολύνεκρο-σιδηροδρομικό δυστύχημα-

Ο οδηγός βρέθηκε παραμορφωμένος, η γυναίκα του βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο ενώ το φιλικό ζευγάρι βρέθηκε αγκαλιασμένο. Μάλλον ήταν η τελευταία τους αντίδραση λίγο πριν τον θάνατο.

Φυσικά χρειάστηκαν ολόκληρες ώρες για την Πυροσβεστική έτσι ώστε να καταφέρει να τους απεγκλωβίσει. Ο 26χρονος φύλακας που ήταν υπεύθυνος για το τραγικό δυστύχημα, οδηγήθηκε με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα Ευόσμου ενώ στην ασφάλεια, τον ακολούθησε και ο μηχανοδηγός.

Καλοκαίρι 1960-πολύνεκρο-σιδηροδρομικό δυστύχημα-

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close