Το ψυχολογικό τεστ των 8 ερωτήσεων που δείχνει τι έχετε στο υποσυνείδητό σας

Πολλά ψυχολογικά τεστ αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα μας. Όμως ο Σίγκμουντ Φρόιντ είχε φτιάξει ένα ψυχολογικό τεστ που αποκαλύπτει πράγματα για το υποσυνείδητό σας και θα το μοιραστούμε μαζί σας.

Το υποσυνείδητο παίζει μυστήρια παιχνίδια. Πράγματα τα οποία αγνοούμε ή κρύβουμε κάτω από το χαλί στο συνειδητό μας, το υποσυνείδητο με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τα βγάζει στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολλές φορές μέσα από τα όνειρα.

Ο διάσημος ψυχολόγος Σίγκμουντ Φρόιντ ο οποίος επηρέασε γενιές και γενιές συναδέλφων με τις θεωρίες του, είχε επικεντρωθεί στο τι κρύβει ο καθένας στο υποσυνείδητό του.

ψυχολογικό τεστ-για-το-υποσυνείδητο-από-τον-Φρόιντ-

Δείτε ακόμα Ποιο ζώο είδες πρώτο; Το καλύτερο ψυχολογικό τεστ του διαδικτύου

Το παρακάτω τεστ είναι βασισμένο στο βιβλίο του Φρόιντ, Γενική Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση” (A General Introduction to Psychoanalysis) του 1920 και, συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο σχετικά με τους συμβολισμούς των ονείρων. Διαβάστε παρακάτω: 

Προτού κάνετε το τεστ θα πρέπει να σας πούμε κάτι. Το πιο σημαντικό κομμάτι του συγκεκριμένου τεστ είναι να είστε όσο πιο ειλικρινής μπορείτε. Επίσης θα πρέπει να κάνετε το τεστ μόνοι σας ή χωρίς να νιώθετε την παρουσία άλλων, για να μην επηρεαστούν οι απαντήσεις σας.

Δεν πειράζει αν έχετε ίδιες απαντήσεις σε διαφορετικές ερωτήσεις αλλά δεν πρέπει να διαβάζετε όλες τις ερωτήσεις με την μία. Θα πρέπει να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση ξεχωριστά προτού προχωρήσετε στην επόμενη ερώτηση.

Οι ερωτήσεις:

1.Όταν αγναντέυετε προς την θάλασσα, τι νιώθετε; Θα πρέπει να εστιάσετε στην πρώτη εντύπωση, μπορείτε ακόμη και να κλείσετε τα μάτια για να το νιώσετε καλύτερα.

2.Περπατάτε μέσα στο δάσος. Κοιτάζετε το έδαφος; Τί βλέπετε; Επικεντρωθείτε στο τί βλέπετε και πως σας κάνει να νιώθετε αυτό που βλέπετε.

ψυχολογικό τεστ-για-το-υποσυνείδητο-από-τον-Φρόιντ-

Photo via: lifo.gr

3.Τί αισθάνεστε όταν κοιτάτε τους γλάρους να πετούν; Θα πρέπει να δώσετε έμφαση στα συναισθήματά σας ακόμη κι αν είναι σύντομα.

Δείτε ακόμα Forest Personality Test: Το ψυχολογικό τεστ που ανακαλύπτεις πραγματικά τον εαυτό σου

4.Σκεφτείτε αυτήν την φορά άλογα να τρέχουν σε κοπάδι και σκεφτείτε πως σας κάνει να νιώθετε αυτό το θέαμα. Πείτε την πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό.

5.Βρίσκεστε στην έρημο και στέκεστε μπροστά από έναν τοίχο με μία τρύπα στην μέση. Πίσω από την τρύπα φαίνεται μία όαση. Τί κάνετε; Πρέπει να περιγράψετε τις ενέργειές σας και όχι πως νιώθετε.

6.Είστε στην έρημο, εξαντλημένοι και βλέπετε μία κανάτα με νερό. Τί κάνετε; Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να δώσετε περισσότερη έμφαση στις ενέργειές σας.

Δείτε ακόμα Ψυχολογικό τεστ του νάνου : Ο Νάνος θα σου αποκαλύψει πολλά για σένα

7.Είστε χαμένοι στο δάσος το βράδυ και βλέπετε στο βάθος ένα σπίτι με τα φώτα αναμμένα. Τί κάνετε; Για άλλη μία φορά δείξτε προσοχή στις ενέργειές σας.

ψυχολογικό τεστ-για-το-υποσυνείδητο-από-τον-Φρόιντ-

Photo via: enallaktikidrasi.com

8.Είστε στην ομίχλη και δεν βλέπετε τίποτα. Τί κάνετε; Περιγράψτε τις κινήσεις σας αλλά και τον τρόπο που συμπεριφέρεστε εκείνη την στιγμή και το πως νιώθετε.

Οι απαντήσεις και η ερμηνεία τους για το υποσυνείδητο:

1.Η στάση σας στη ζωή, τα συναισθήματα, τις αισθήσεις.
2.Ο τρόπος που αισθάνεστε στην δική σας οικογένεια.
3.Η στάση σας απέναντι στις γυναίκες.

4.Η στάση σας προς τους άνδρες.
5.Η βασική στρατηγική ζωής και ο στόχος σας. Ο τρόπος να λύσετε τα προβλήματά σας.

ψυχολογικό τεστ-για-το-υποσυνείδητο-από-τον-Φρόιντ-

Photo via: enallaktikidrasi.com

6.Πόσο επιλεκτικοί είστε στην σεξουαλική ζωή. Το πώς επιλέγετε τον/την σύντροφό σας στο σεξ/έρωτα.
7.Η ετοιμότητά σας για γάμο.
8.Η στάση ως προς τον θάνατο.

Photo cover via: wikipedia.org

Διαβάστε όλα τα τεστ στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close