Θέλουμε άμεσα προφιτερόλ,αλλά δεν έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε μόνοι μας όλα τα υλικά που απαιτούνται; Σας έχω τη λύση!!!

”ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΤΟ…”ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ”!!!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ: 3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι ή σοκολάτα 1 φάκελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέι (170 γρ.) 750 γρ. κρύο γάλα 1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγι+ το αναγραφόμενο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

125 γρ.σοκολατα μαύρη 125 γρ.σοκολάτα γάλακτος 150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες 1 κ.σ μαργαρίνη 1 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Κόβω τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιραζω σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια). -Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γρ.κρύο γάλα.(οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα,αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα!) -Χτυπάω χωριστά τη σαντιγι. -Ενώνω τη σαντιγι με την κρέμα χτυπώντας καλά. -Μοιράζω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια.(Άν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράστε τα στα μπολάκια.) -Σ’ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτω στο τέλος! -Αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.Γαρνίρω όπως θέλω! -Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγι θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί!Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς!!! Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν δε θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια,μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιας χρήσης μικρά.Εγώ τα φτιάχνω,τρώμε το 1 ταψάκι και το άλλο το βάζω κατάψυξη και το ξεπαγώνω απο βραδύς όταν το χρειαστώ!!!Δείτε τις φωτό!!!

προφιτερολ_σοφη τσιωπου_Θα με βρείτε  και στη σελιδα μου στο facebook οι συνταγές της Σοφης