Το αγαπημενο μας γλυκακι σε 10 διαφορετικες εκδοχες!
Κορμός με 2 σοκολάτες και κεράσια από την Ντίνα Νικολάου
300 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (55% κακάο) ψιλοκομμένη
300 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη κομμένο σε μικρά κυβάκια
300 γρ. μπισκότα χοντροσπασμένα(τύπου πτι μπερ)
1 φλιτζ. λουκούμια ή ζελεδάκια σε κυβάκια
24 κεράσια ώριμα ( χωρίς το κουκούτσι)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Λιώνω τις σοκολάτες, τη κάθε μια ξεχωριστά, σε μπεν μαρί, σε ένα ανοξείδωτο μπολ, που έχω στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω τα κατσαρολάκια από τη φωτιά και όσο η σοκολάτα είναι ακόμη πολύ ζεστή, προσθέτω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη -150 γρ. στη μαύρη σοκολάτα και 100 γρ. στη λευκή σοκολάτα-και ανακατεύω με μια μαρίζ, ξεχωριστά τα μείγματα, ώσπου να αποκτήσω ένα λείο, σχεδόν βελούδινο μίγμα.
Στο μίγμα με τη μαύρη σοκολάτα προσθέτω τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα μπισκότα, τη μισή ποσότητα από τα λουκούμια ή τα ζελεδάκια και τη μισή ποσότητα από τα κεράσια που τους έχω αφαιρέσει τα κουκούτσια. Τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτω στο μίγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας. Ανακατεύω καλά το κάθε ένα μίγμα ξεχωριστά και τα αφήνω κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσουν και να σφίξουν ελαφρώς.
Απλώνω στο πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζω το μίγμα της μαύρης σοκολάτας και το απλώνω με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να ετοιμάσω ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 Χ25 εκ. Πάνω από αυτή τη στρώση απλώνω με τον ίδιο τρόπο το μίγμα της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να μην ανακατέψω τα δυο μίγματα. Τυλίγω τις δυο στρώσεις σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη. Σφίγγω και στρίβω τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγω σφιχτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Βάζω τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρω στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Για να σερβίρω, ξετυλίγω προσεκτικά τον κορμό, κόβω σε φέτες και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Τυλίγω ξανά τον υπόλοιπο κορμό και τον ξαναβάζω στο ψυγείο, όπου διατηρείται έως και 4 μέρες.
Μωσαϊκό με γκοφρέτες από την Εύα και το Chefoulis.gr !
Υλικά
Πτι – Μπερ 1 πακέτο κομμένα καρέ
Γκοφρέτες σοκολάτας 1 πακέτο χονδροκομμένες
Βούτυρο 250 γρ
Άχνη ζάχαρη 1/2 πακέτο
Κακάο 1 πακέτο
Σοκολάτα γάλακτος 100 γρ
Αυγά 3 τεμ
Λικέρ 1 φλυτζάνι του καφέ της αρεσκείας μας
Διάφανη μεμβράνη
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο , χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Μόλις λιώσει βάζουμε το κακάο , την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και μόλις λιώσουν κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μπισκότα και την γκοφρέτα και ανακατεύουμε καλά να υγρανθούν όλα. Βρέχουμε μια στενόμακρη φόρμα λίγο και τοποθετούμε την διάφανη μεμβράνη στον πάτο. Βάζουμε 1 σειρά γκοφρέτες όπως βλέπετε στην φωτογραφία και γεμίζουμε την φόρμα με το μείγμα. Το σκεπάζουμε από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Δεν θέλουμε να είναι παγωμένο όταν το τρώμε αλλά να είναι λίγο μαλακό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό και μαρμελάδα φράουλα.
Νηστίσιμος Κορμός Σοκολάτας Mε χαλβά, Aμύγδαλα Και Σταφίδες από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly !
Μια σοκολατένια λιχουδιά που θα δώσει στη νηστεία σας μεγάλη γλύκα. Ακόμα κι αν δεν νηστεύετε όμως, αυτός ο κορμός εύκολα γίνεται ο αγαπημένος σας. Σοκολάτα, χαλβάς, ταχίνι, μέλι, σταφίδες και αμύγδαλα είναι τα συστατικά του. Αν το προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια και την σταφίδα με σουλτανίνα.
Υλικά:
350γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
1 κουτ. σούπας μέλι
120γρ. ταχίνι
2 κουτ. σούπας κακάο
400γρ. χαλβάς βανίλια σε κομμάτια
120γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα (κρατάτε λίγη στην άκρη)
120γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγο στην άκρη)
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με λαδόκολλα μια φόρμα μακρόστενη του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε βάλτε το μια ωρίτσα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα, διακοσμείτε με ένα μείγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά, από αυτά που κρατήσατε στην άκρη.
Κορμός με λευκή σοκολάτα και καρύδα από τον Γιώργο Μάντζο και το «Αρτοποιεία & Συνταγές» !
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα σοκολάτας
200γρ γάλα ζαχαρούχο
2 κουτια μπισκότα της επιλογής σας
100 γραμμάρια τριμμένη καρύδα (ινδοκαρυδο)
1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο
150 γραμμάρια κεράσια κομμένα στη μέση
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μπέν μαρί θα λιώσετε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
Στην συνεχεία αφού λιώσουν τα αφαιρείτε από την φωτιά και
προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατευετε.
2.Κατόπιν βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα και όχι θρυμματισμένα
προσθέστε την καρύδα με το λικέρ και τα βύσσινα
και τη ζάχαρη άχνη.
3.Αφού κρυωσει και είναι έτοιμο το φορμάρετε σε μακρόστενη
φόρμα του κείκ και έπειτα στο τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 ώρες να
παγώσει καλα. Κοβουμε σε φετες και σερβιρουμε.
Καλη σας επιτυχια!!!
Κορμός παγωτό
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 πακέτο τυρί μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά του γλυκού εσπρεσσο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 σφηνάκι λικέρ baileys
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Διαλύουμε τον εσπρεσσο μέσα στο λικέρ, ανακατεύουμε
όλα μαζί τα υλικά σε μιξερ, εκτός από τα μπισκότα, τα οποία
σπαμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε
στο τέλος. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά με τα χέρια μας
για να ενωθούν αλλά δεν τα πιέζουμε πολύ για να μη λιώσουν.
Σε μία μακρόστενη φόρμα τοποθετούμε αντικολητικο χαρτι και
γεμίζουμε με το μείγμα πατώντας το καλά με το χέρι για να μην μείνουν κενά. Τοποθετουμε τα μπισκοτα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για να παγώσει.Κατόπιν
το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε μία πιατέλα και το
κόβουμε σε κομμάτια για να το σερβίρουμε περιχυνοντας
υγρη κουβερτουρα.
Κορμός με φουντούκια
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
300γρ Φουντουκια
150 γρ ζαχαρη αχνη
2 κουτ σ. κακαο
125 γρ μαργαρίνη
1 φλυτζ καφε λικερ
200γρ κρεμα γαλαλακτος
2 κροκους αβγων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Λιωνουμε τη μαργαρίνη και προσθετουμε τη ζαχαρη.
Ριχνουμε το κρεμα γαλακτος, το λικερ, τα αβγα και το κακαο μεχρι να γινει μιγμα.
Σπαμε τα φουντουκια ακανονιστα και τα ριχνουμε μεσα.
Ανακατευουμε καλα και πανω σε μια λαδοκολα το πλαθουμε σαν κορμο.
Το βαζουμε στο ψυγειο να δεσει και ειναι ετοιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν εχετε λικερ μπορειτε να χρησιμοποιησετε αλλο ποτο.
εγω εχω δοκιμασει και ενα φλυτζανι εσπρεσσο.
Λευκό μωσαϊκό με φιστίκια Αιγίνης και blueberries
Υλικά
2 μεγάλες άσπρες σοκολάτες ή 360 γρ
1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα
1 φλιτζάνι αποξηραμένα blueberries ή σταφίδες ολόκληρες
0,1 κουτί γάλα ζαχαρούχο και το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ
2 πακέτα μεγάλα μπισκότα oreo
Διαδικασία
Βάζουμε σε μπεν μαρι τις σοκολάτες μαζί με τα γάλατα να λιώσουν. Προσοχή είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε το γάλα και τη σοκολάτα από την αρχή μαζί, γιατί αλλιώς η σοκολάτα σφίγγει και δεν δουλεύεται!
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα, βάζουμε εκεί και τα αλεσμένα φιστίκια, αλλά και τα blueberries.Και ανακατεύουμε
Αφού λιώσει η σοκολάτα και ενσωματωθεί με το γάλα, (γίνεται μια παχύρευστη λευκή κρέμα) την ενώνουμε με τα υλικά του μπολ. Ανακατεύουμε καλά μ ένα κουτάλι να πιάσει όλα τα στερεά υλικά η κρέμα της σοκολάτας.
Στρώνουμε σε φόρμα μακρόστενη του κέικ λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και το σκεπάζουμε.
Θέλει ψυγείο στη συντήρηση 2-3 ώρες. Ή αν βιαζόμαστε κατάψυξη.
Τούρτα μωσαϊκό με μπισκότα
ΥΛΙΚΑ
20 μπισκότα μακρόστενα τύπου Μιράντα
ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ
110 γρ. έτοιμο μείγμα για σαντιγί σε σκόνη
200ml γάλα πλήρες αγελαδινό
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), κομμένη σε κομμάτια
90 γρ. πραλίνα φουντουκιού
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (2 πακέτα)
20 γρ. κακάο σε σκόνη
45ml μπράντι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΚΑΝΑΣ
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικοτητα σε κακάο), κομμένη σε κομμάτια)
125ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
100 γρ. δημητριακά σοκολάτας
20 γρ. ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε το µωσαϊκό. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους και ρίξτε µέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα, αφού την κόψετε σε κοµµάτια (διαδικασία µπεν µαρί). Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει. Ρίξτε στον κάδο του µίξερ το έτοιµο µείγµα για σαντιγί και το γάλα και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε δυνατή ταχύτητα µέχρι να έχετε µια αφράτη σαντιγί. Προσθέστε τη λιωµένη σοκολάτα, την πραλίνα φουντουκιού, το κακάο και το µπράντι και ξαναχτυπήστε τα µε το σύρµα σε δυνατή ταχύτητα, µέχρι να οµογενοποιηθούν. Αποσύρετε από το µίξερ. Σπάστε µε τα χέρια σας τα µπισκότα σε ένα µπολ σε µεγάλα κοµµάτια. Αδειάστε τα µπισκότα στο µείγµα της σοκολάτας και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Πάρτε µια στρογγυλή φόρµα µε αποσπώµενο πάτο διαµέτρου 22 εκ. και τοποθετήστε περιµετρικά τα µακρόστενα µπισκότα τύπου Μιράντα όρθια, καλύπτοντας τα τοιχώµατα. Αδειάστε στο κέντρο το µείγµα του µωσαϊκού και βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄ να κρυώσει.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέµα γάλακτος και αφήστε τη να βράσει σε χαµηλή φωτιά για περίπου 1΄-2΄. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα κουβερτούρα κοµµένη σε κοµµάτια. Ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να έχετε ένα λείο και οµοιογενές µείγµα. Αφήστε την γκανάς να κρυώσει ελαφρώς. Βγάλτε τη φόρµα από το ψυγείο και µε ένα κουτάλι επικαλύψτε το µωσαϊκό µε την γκανάς. Ξαναβάλτε τη φόρµα στο ψυγείο να κρυώσει η τούρτα για άλλα 30΄.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάλτε τη φόρµα από το ψυγείο, ανοίξτε τη και ξεφορµάρετε. Με τη βοήθεια µιας σπάτουλας µεταφέρετε την τούρτα σε µια τουρτιέρα ή σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της δηµητριακά σοκολάτας και πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη. Κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.
Tip: Αφού τοποθετήσετε τα μπισκότα στη φόρμα, μπορείτε να τα αλείψετε εσωτερικά με λίγη πραλίνα φουντουκιού για να σταθεροποιηθούν καλύτερα, αλλά με μικρή ποσότητα για να μη μαλακώσουν πολύ.
ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΜΑΡΣΜΕΛΟΟΥΣ
Από την Πόλυ Αντωνιάδη
600 γρ. σοκολάτα με 50% κακάο
200 γρ. Flora με 25% βούτυρο
6 κ.σ. σιρόπι βανίλιας
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
75 γρ. αποφλοιωμένο φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
150 γρ. φουντούκια
60 γρ. ροζ μαρσμέλοους
Για το σιρόπι βανίλιας:
150 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. υγρή βανίλια
Πολύχρωμη τρούφα για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με το σιρόπι βανίλιας και τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα μπισκότα, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, τα φουντούκια και τα μάρσμελοους σε κομματάκια. Περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψάκι 30×33, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε το γλυκό μας. Πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Μετά το κόβουμε σε μερίδες. Το γλυκό μας διατηρείται για 1 εβδομάδα και εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου.
Το σιρόπι βανίλιας το βράζουμε για 8 λεπτά περίπου και το διατηρούμε στο ψυγείο για 15 μέρες.
Μωσαϊκό με ζελέ
Τη συνταγη θα τη βρειτε ΕΔΩ
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα