4+1 ανατρεπτικές συνταγές για σπιτικά ποπ κορν που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το βράδυ της Παρασκευής από χουχούλιασμα στον καναπέ αγκαλιά με τα παιδιά, ταινία και… ποπ κορν;

Τα παιδιά αγαπούν πολύ αυτή την εκδοχή του καλαμποκιού και εμείς σας παρουσιάζουμε 5 πρωτότυπες και εναλλακτικές συνταγές για να σερβίρετε σπιτικά ποπ κορν στην οικογένεια σας και να την… μαγέψετε!

Ποπ κορν με μπανάνα και μέλι

4+1 ανατρεπτικές συνταγές για σπιτικά ποπ κορν που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Υλικά

½ κούπα σπόρους αποφλοιωμένου καλαμποκιού

2 κουταλιές της σούπας λάδι

Μπανάνα

Μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι για δύο περίπου λεπτά. Όταν ζεσταθεί καλά ρίξτε τους σπόρους (να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας). Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε το καλαμπόκι να «σκάσει». Ανά διαστήματα ανακινήστε την κλειστή κατσαρόλα με τα ποπ κορν, ώστε να ψηθούν όλα. Σε ένα μπολ λιώστε καλά μία μπανάνα και «γυρίστε» εκεί τα ποπ κορν όταν είναι έτοιμα. Περιχύστε με το μέλι και ανακατέψτε.

Ποπ κορν με παρμεζάνα

4+1 ανατρεπτικές συνταγές για σπιτικά ποπ κορν που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Υλικά

½ κούπα σπόρους αποφλοιωμένου καλαμποκιού (ποπ κορν)

2 κουταλιές της σούπας λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το σκόρδο για δύο περίπου λεπτά. Αφαιρέστε το σκόρδο από την κατσαρόλα και όταν το λάδι ζεσταθεί ρίξτε τοτς σπόρους Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε το καλαμπόκι να «σκάσει». Ανά διαστήματα ανακινήστε την κλειστή κατσαρόλα με τα ποπ κορν, ώστε να ψηθούν όλα. Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι και πασπαλίστε με το αλάτι και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακινήστε με δύναμη το μπολ για ανακατευτούν καλά τα υλικά και… απολαύστε.

Δείτε ακόμα :Ξέχνα τα ποπ κορν και δοκίμασε τα μπανάνα τσιπς

Καραμελωμένα ποπ κορν

4+1 ανατρεπτικές συνταγές για σπιτικά ποπ κορν που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Υλικά

¾ της κούπας σπόρους καλαμποκιού

3 κουταλιές λάδι

125 γρ. φρέσκο βούτυρο

3/4 φλ. ζάχαρη ακατέργαστη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τους σπόρους στην κατσαρόλα με το λάδι που έχει ήδη ζεσταθεί και αφήστε να «σκάσουν». Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι αυτή να λιώσει και να δημιουργηθεί η καραμέλα. Όταν η ζάχαρη λιώσει για τα καλά προσθέστε το μέλι και το αλάτι. Συνεχίστε το ανακάτεμα και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέστε τη σόδα (το μείγμα σας έτσι θα γίνει πιο αφράτο). Αφήστε να πάρει 1 – 2 βράσεις και αποσύρετε από τη φωτιά.

Περιχύστε αμέσως με το ζεστό μείγμα το ποπ κορν, που έχετε μεταφέρει από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και αραδιάστε σε ένα μεγάλο ταψί τα καραμελωμένα ποπ κορν. Αφήστε τα να ψηθούν για 10 με 15 λεπτά, ώστε να γίνουν τραγανά.

Πίτσα ποπ κορν

4+1 ανατρεπτικές συνταγές για σπιτικά ποπ κορν που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Υλικά

½ κούπα σπόρους αποφλοιωμένου καλαμποκιού

1/3 της κούπας βούτυρο

½ της κούπας λάδι

¼ της κούπας παρμεζάνα τριμμένη

½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη τριμμένη

½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός τριμμένος

¼ κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και ρίξτε τους σπόρους μέσα ώστε να «σκάσουν». Στο μεταξύ λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρετε τα ποπ κορν σε ένα μπολ ή ένα ταψί και περιχύστε τα με το μείγμα των υπόλοιπων υλικών, ανακατέψτε, αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε τα.

Ποπ κορν με σοκολάτα

4+1 ανατρεπτικές συνταγές για σπιτικά ποπ κορν που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Υλικά

½ κούπα σπόροι καλαμποκιού

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Δείτε ακόμα: Κορνεδάκια φανταστικά!! Πιο τέλεια δεν γίνεται!!

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το. Προσθέστε τους σπόρους, κλείστε το καπάκι και χαμηλώστε σε μέτρια ένταση τη φωτιά. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύστε τα ποπ κορν που έχετε μεταφέρει σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά και… έτοιμα!

***Αν θέλετε να αποφύγετε το λάδι και να κάνετε το σνακ σας πιο υγιεινό, μπορείτε να «σκάσετε» τα σπόρια του καλαμποκιού κατά τον ίδιο τρόπο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με νερό. Χρησιμοποιήστε την ίδια δοσολογία με το λάδι και μην ξεχνάτε να κλείνετε κάθε φορά την κατσαρόλα σας και να την κουνάτε ανά διαστήματα για να σκάνε όλα τα καλαμπόκια.

***Όποια συνταγή και αν προτιμήσετε να θυμάστε ότι μερικά καλαμπόκια «σκάνε» καθυστερημένα. Προς αποφυγή ατυχημάτων, λοιπόν, προσέξτε πολύ όταν θα ανοίγετε την κατσαρόλα σας.

 

 

 

 

Πηγή: infokids
Close