Υλικά:
270 γρ. βούτυρο ανάλατο (τύπου βιτάμ)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ σπασμένα στα 4
6-8 μπισκοτα τύπου oreo κομμένα στα 4
2 σοκολάτες τύπου mars ή twix κομμένες σε μικρά κομμάτια
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
1 μακρόστενη φόρμα για κέικ (χρησιμοποίησα μια με διαστάσεις 26×15)
*Αυξάνουμε η μειώνουμε τον καφέ ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
*Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η καραμέλα που περιέχει το twix,μέσα στο ψυγείο σκληραίνει αρκετά ενώ η καραμέλα στη σοκολάτα mars όχι και τόσο. Επιλέγουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. κουβερτούρα
90-100 ml κρέμα γάλακτος ανάλογα με την πυκνότητα που θέλουμε να πετύχουμε.
1 κάψουλα βανίλιας
Αν θέλουμε αντί για τη βανίλια βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού μέλι το οποίο δίνει μια γυαλάδα, αλλα θα γίνει πιο γλυκό το γλάσο.
Εκτέλεση για το μωσαϊκό:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε καλά το βούτυρο και μόλις γίνει κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την άχνη, το κακάο, τον καφέ, το κονιάκ και ανακατεύουμε με το φουέ ( αυγοδάρτης ) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Ρίχνουμε στο μείγμα μας τα σπασμένα πτι μπερ έπειτα τα oreo και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάει παντού το μείγμα έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα μπισκότα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια από τις mars και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το ξε-τσαλακώνουμε 3-4 φορές για να στρώνει καλύτερα και το τοποθετούμε μέσα στη φόρμα.
*φροντίζουμε να εξέχουν αρκετά οι άκρες για να τυλιχτεί το μωσαϊκό και από την επάνω πλευρά.
Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα στη φόρμα, το στρώνουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με τις άκρες της λαδόκολλας.
Πιέζουμε απαλά το γλυκό μας για να πάρει όσο γίνεται καλύτερα το σχήμα της φόρμας την οποία τυλίγουμε στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη) για 4-5 ώρες.
Εκτέλεση για το γλάσο:
Σπάμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την αφήνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από τη σπασμένη κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια ή το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας και να πέσει η θερμοκρασία.
*προσοχή όσο πέφτει η θερμοκρασία τόσο σφίγγει το γλάσο.
Ξεφομάρουμε το μωσαϊκό μας, περιχύνουμε με το γλάσο, διακοσμούμε αν θέλουμε με φράουλες ή ότι άλλο μας αρέσει και αφήνουνε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
*Καλό θα είναι να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγούμενη ημέρα έτσι ώστε να μείνει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Κόβουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες