Χρόνια πολλά σε όλους με έναν καταπληκτικό λευκό κορμό που τον είδα,άλλαξα σχεδόν όλη τη συνταγή και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα!!!
Υλικά για το παντεσπάνι αμυγδάλου
120 γρ.πούδρα αμυγδάλου
60 γρ.άχνη ζάχαρη
40 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ κοφτό μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ σπορέλαιο,ή βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια
5 αυγά
2 κ.σ ζάχαρη κρυσταλική
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1/2 λεμόνι
Για την κρέμα
700 γρ.γάλα φρέσκο
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (64 γρ. συνολικά)
1 βανίλια
λίγο ινδοκάρυδο ή φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
λίγο κακάο για τα σχεδιάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) -Σ ‘ένα μπολ ρίχνω το αμύγδαλο,αλεύρι,μπέικιν,βανίλια,την άχνη ζάχαρη,2 ολόκληρα αυγά+3 κρόκους και τα χτυπάω να αφρατέψουν λίγο 2-3 λεπτά.
Προσθέτω και το λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο.
2) -Χτυπάω σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα 3 ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα,και προσθέτω 1-1 κουταλιά την κρυσταλική ζάχαρη και χτυπάω άλλα 2 λεπτά.
3) -Ρίχνω λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μίγμα με το αμύγδαλο.
4) -Την ενσωματώνω απαλά με σπάτουλα.
5) -Αδειάζω και στρώνω το μίγμα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας με λαδόκολα
6) -Ψήνω στους 200 βαθμούς 7 λεπτα.
7) -Βγάζω το ταψι απο το φούρνο και σκεπάζω με μια λαδόκολα.
8) -Πιάνω το παντεσπάνι με τις 2 λαδοκολες και το αναποδογυρίζω πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.
9) -Φτιάχνω την κρέμα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί.
10) -Αφαιρώ την πάνω λαδόκολα από το παντεσπάνι.
11) -Σιροπιάζω με το μισό σιρόπι όλη την επιφάνεια του ρολού.
12) -Απλώνω σχεδόν τη μισή κρέμα.
13) -Αρχίζω και τυλίγω ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολας και όσο τυλίγω σιροπιάζω κιόλας την επιφάνεια με το υπόλοιπο σιροπάκι.
14) -Τυλίγο σε σφιχτό ρολό το παντεσπάνι μαζί με τη λαδόκολα.(αν ραγίσει κάπου δεν μας πειράζει δε θα φαίνεται)
15) -Και το τυλίγω και μαζί με την πετσέτα για να είναι πιο σταθερό.
16) -Τοποθετ’ω το ρολό στο ψυγείο να παγώσει 1 ωρίτσα.
17) -Κόβω με πριονωτό μαχαίρι διαγώνια σε 2 κομμάτια τις 2 άκρες του ρολού και βάζω με κουτάλι λίγη κρέμα σε 2 σημεία πάνω στην επιφάνεια του ρολού.
18) -Κολλάω στην επιφάνεια τα 2 κομμάτια.
19) -Βάζω την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ ή μια σακούλα και καλύπτω εξωτερικά όλον τον κορμό.Μ’ένα πηρούνι κάνω γραμμές.
20) -Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο,ή φιλέ αμυγδάλου.
21) -Με κουπάτ στρογγυλά βουτώντας τα μέσα σε κακάο σκόνη ή λιωμένη σοκολάτα ακουμπάω στα 2 κομμάτια από πάνω για να κάνω τα σχεδιάκια.
22) -Έτοιμος να μπει ψυγείο για καμιά ωρίτσα πριν σερβίρω!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες