Παραδοσιακοί ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ με 4 υλικά απο τη πόλη μου!Τη Νεα Αρτακη

Παραδοσιακοί ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ  απο τη πολη μου!Τη Νεα Αρτακη.
Τους συγκεκριμενους τους φτιάχνουμε Χριστούγεννα ,Πάσχα  και σε γάμους!
είναι πανευκολοι και πεντανόστιμοιΚουραμπιέδες Ν.ΑρτάκηςΥλικά:
1 κιλό αλεύρι

800 γραμ. ζάχαρη άχνη

600γραμ. βούτυρο (μισό αγελαδινό μισό κατσικίσιο)

2 βανίλιες

Εκτέλεση:
1. Αδειάζετε το βούτυρο στο μίξερ και το δουλεύετε για τουλάχιστον 5-8 λεπτά να αφρατέψει , να διπλασιαστεί σε όγκο.
2. Αρχίζετε σιγά – σιγά και εναλλακτικά να προσθέτετε την ζάχαρη και το αλεύρι ενώ το μίξερ εξακολουθεί να δουλεύει στην μεσαία ταχύτητα. Πότε – πότε σταματάτε το μίξερ για να μπορέσετε με το χέρι σας να ελέγξετε την πυκνότητα της ζύμης. Η ζύμη πρέπει να είναι τρυφερή ομοιογενής και να πλάθετε εύκολα.
3. Βουτυρώνετε μια λαμαρίνα. Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι και του δίνετε διάφορα σχήματα.

Μπορεί να τους δώσετε το σχήμα μικρών κουμπιών. Τα ακουμπάτε επάνω στην λαμαρίνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C βαθμούς για περιπου 15 λεπτα. Βγάζετε από τον φούρνο την λαμαρίνα και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τους βάλετε σε πιατέλα.

** Η μίξη αγελαδινού και κατσικίσιου βουτύρου δίνουν στους κουραμπιέδες μια πιο λεπτή γεύση.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.

Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιατικες συνταγες μας

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Κατερίνα Βηττα
Κατερίνα Βηττα

Που μπορεί να σε οδηγήσει το πάθος σου για τους υπολογιστές και το διαδίκτυο; Εμένα με οδήγησε αρχικά στο blogging και τώρα author & website Editor στο team του Daddy-cool. Ποια είμαι; Είμαι η Κατερίνα και λατρεύω να ξετρυπώνω νέες ιδέες, ειδήσεις για celebrities, κατασκευές Diy , και ότι έχει σχέση με μόδα και stylish. Είμαι μαμά της Άννα-Μαριας , μιας υπέροχης ροκ έφηβης, παντρεμένη με τον άντρα που ερωτεύτηκα στα εφηβικά μου χρόνια και είμαι καλά!


Close