πανεύκολες, γευστικότατες φλωρεντινες με 4 υλικα
260 γρ. αμύγδαλα φιλέ
100 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
1 βανίλια άρωμα
Επιπλέον
λίγο ελαφρύ λάδι (π.χ ηλιέλαιο)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, την ζάχαρη, τα ασπράδια και την βανίλια.
Με ένα κουτάκι ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, να «βραχούν» από τα ασπράδια, τα οποία είναι και το μόνο υγρό στα υλικά μας.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το μεγάλο ταψί της κουζίνας μας.
Αλείφουμε το χαρτί με λίγο ελαφρύ λάδι (δεν παραλείπουμε αυτό το στάδιο).
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα των αμυγδάλων και τις τοποθετούμε πάνω στο χαρτί, σχηματίζοντας βουναλάκια.
Με την ανάποδη του κουταλιού πιέζουμε ελαφρά και πλαταίνουμε καθένα από τα βουναλάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 150 βαθμούς, για 15 λεπτά (ίσως και λίγο παραπάνω αν προτιμάμε τις φλωρεντίνες πιο τραγανές, όπως εγώ).
Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά με φαρδιά σπάτουλα τις παίρνουμε και τις ακουμπάμε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
Κατόπιν τις φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
Μπορεις να τις βουτήξεις και σε λιωμενη σοκολατα και να γινουν ονειρο!!!!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες