Πανεύκολη Αλευρόπιτα με τυρί φέτα, της στιγμής

Μια παραδοσιακή συνταγή της Ηπείρου για μια απλή, πεντανόστιμη Αλευρόπιτα με φέτα. Μια συνταγή για να απολαύσετε μια νόστιμη, μαλακή, λεπτή και ζεστή αλευρόπιτα αντί για ψωμί, πασπαλισμένη με τυρί φέτα και λίγο ελαιόλαδο. Απολαύστε τη με το φαγητό σας ή σαν σνακ όλες τις ώρες.
Υλικά συνταγής
Για την αλευρόπιτα:
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Για πασπάλισμα:
1 φλ. τσαγιού τυρί φέτα ψιλο-θρυμματισμένη με τα χέρια σας
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψί 22×33 εκ. και το βάζετε στο φούρνο, χωρίς να το λαδώσετε, να κάψει πολύ καλά πριν στρώσετε μέσα τη ζύμη της αλευρόπιτας.
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την αλευρόπιτα [εκτός από το ελαιόλαδο] και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Βγάζετε πολύ προσεκτικά το καυτό ταψί από το φούρνο ρίχνετε γρήγορα μέσα το ελαιόλαδο και το αλείφετε καλά με ένα πινέλο. Έτσι η αλευρόπιτα δεν θα κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο ζεστό ταψί, το στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα τη θρυμματισμένη φέτα. Τη περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τοποθετείτε το ταψί στο τελευταίο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 25-30 λ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή αντί για ψωμί.

Πανεύκολη Αλευρόπιτα με τυρί φέτα, της στιγμής

Πανεύκολη Αλευρόπιτα με τυρί φέτα, της στιγμής

Πηγή: marilenaskitchen.com
Close