Αφράτη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας, τυρί και μπεσαμέλ

Αυτή η λαχταριστή, βουτυράτη μπουγάτσα με κεφαλοτύρι και φέτα μέσα σε μπεσαμέλ, που είναι τυλιγμένη σε τραγανά φύλλα κρούστας πασπαλισμένα με μπόλικο σουσάμι θα σας πάρει το μυαλό. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν κολατσιό στην δουλειά, σαν ορεκτικό στο τραπέζι ακόμα και σαν κυρίως γεύμα μαζί με σαλάτα. Είναι τόσο νόστιμη και αφράτη που αν την φτιάξετε θα ξετρελαθούν όλοι, δεν θα μείνει ούτε ένα ψιχουλάκι.

Εκτέλεση

Αρχικά έφτιαξα μία μπεσαμέλ. Έβαλα τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μόλις άρχισε να λιώνει το βούτυρο πρόσθεσα τρεις κουταλιές γεμάτες αλεύρι με το σύρμα ανακάτευα συνεχώς. Μόλις πήρε χρώμα το αλεύρι πρόσθεσα σιγά σιγά τρεις κούπες τον 220ml χλιαρό γάλα όταν έπηξε έριξα 3 αυγά ανακατεύοντας έντονα τέλος έβαλα μία κούπα κεφαλοτύρι ένα τέταρτο από το κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ένα τέταρτο από το κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Το άφησα να κρυώσει και έβαλα 300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη. Το κάθε τεμάχιο αποτελείται από τρία φύλλα κρούστας με βούτυρο λιωμένο βάζω γέμιση κρέμα τυλίγω τυλίγω το πρώτο φύλλο σαν φάκελο και συνεχίζω με τα δύο υπόλοιπα από πάνω. Στο τέλος τα άλειψα με κρόκο αυγού έριξα και μπόλικο σουσάμι και έψησα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Αφράτη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας, τυρί και μπεσαμέλ

Αφράτη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας, τυρί και μπεσαμέλ

Αφράτη αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας, τυρί και μπεσαμέλ

Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ

Close