Αφράτη και εύκολη τούρτα μερέντα για αρχάριες . Μια υπέροχη συνταγή με σιροπιασμένο παντεσπάνι, μερέντα και σαντιγί! Υπέροχη γέμιση που δημιουργεί μία τούρτα που μπορούν να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι! Απλά πεντανόστιμη!
- αυγα 10
- ζαχαρη 200 γρ
- αλευρι 220 γρ
- βανίλια 5 (καψουλακια)
- κακαο 40 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 1 λίτρο με όλα τα λιπαρά 35%
- ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 2-3 κουταλάκια
Για την σαντιγί
- μερεντα 700-800 γρ
Για την γέμιση
Αυτή η τούρτα Μερέντα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει εκείνες του ζαχαροπλαστείου, μπορεί να ικανοποιήσει το παιδάκι σας, αφού είναι ιδανική για το παιδικό party. Μπορείτε όμως να την επιλέξετε για την επέτειο γάμου σας ή σαν γλυκό σε κάποιο επίσημο τραπέζι που οργανώνετε. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες. Έχουμε περάσει από σίτα το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ρίχνουμε αυτά τα υλικά λίγο λίγο μέσα στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά, κυκλικά, από κάτω προς τα πάνω.
Δείτε ακόμα Τούρτα νουτέλα από την Σόφη Τσιώπου!
Το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο, αφού βγει καθαρό, το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό στην φωτιά. Όταν πάρει βράση το αποσύρουμε και ρίχνουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την υγρή βανίλια μέχρι να πήξει η σαντιγί. Προσοχή: δεν πρέπει να την χτυπήσουμε περισσότερο, γιατί μπορεί να κόψει. Όταν κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη. Παίρνουμε από την σαντιγί 4-5 κουταλιές και την αναμειγνύουμε με την μερέντα χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να γίνει λεία.
Βάζουμε σε έναν δίσκο το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι που έχουμε κόψει. Αλείφουμε το παντεσπάνι με το 1/3 του σιροπιού. Βάζουμε μία στρώση από την σαντιγί με μερέντα, από πάνω μία στρώση σαντιγί και μετά ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί με μερέντα και σαντιγί.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα και γαρνίρουμε.
Tips
Το ταψί έχει μέγεθος 35×25 εκ.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Litsa Kokkoni
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες