Αφράτο και γλυκό κέικ φράουλας

Υλικά:

2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
85 γρ. σκόνη ζελέ με γεύση φράουλα
1 φλ. βούτυρο μαλακό
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 3/4 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. φράουλες

Για την επικάλυψη:
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. βανίλια
5 φλ. ζάχαρη άχνη

3-4 σταγόνες χρωμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο προαιρετικα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες 22 εκ. Στο μπλέντερ ρίχνετε τις φράουλες και τις πολτοποιείτε μέχρι να βγάλουν όλα τους τα ζουμιά. Στη συνέχεια περνάτε το μείγμα φράουλας από κόσκινο μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή και αφήνετε στην άκρη.

Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τη σκόνη ζελέ φράουλα και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε μέτρια ταχύτητα ρίχνετε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το γάλα. Συνεχίζετε το ανάδεμα μέχρι να “δέσει” το μείγμα.

Έπειτα ξύνετε τα τοιχώματα του μίξερ με μια σπάτουλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε τη βανίλια και αμέσως μετά το μείγμα φράουλας. Μοιράζετε το μείγμα κέικ στις δύο φόρμες κέικ και ψήνετε για 25-30 λεπτά στη δεύτερη σκάλα φούρνου, με αντιστάσεις. Στη συνέχεια αφήνετε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει και καλύπτετε με frosting.

Για την επικάλυψη: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνετε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτετε με την μισή ποσότητα του frosting, καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφετε με το υπόλοιπο frosting το κέικ.

Συνταγή: sidagi.gr

photo via pinterest

Close