ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υλικά
4-5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
2+1/2 κούπες αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα φάντα πορτοκαλάδα.
Το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν.
Λοιπόν αυτή τη φορά χτύπησα χωριά τα ασπράδια και έκανα μαρέγκα.
Χτύπησα τους κρόκους με την ζάχαρη έριξα το λάδι και το αλεύρι με το μπεικιν.
Σταμάτησα το μίξερ και πήρα μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις έριξα και ανακάτεψα μέσα και την μαρέγκα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 – 180 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Καλή επιτυχία!!!!!
Θεοδοσια χαλβατζη-οι χρυσοχέρες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις