Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι και γεμιστό με φανταστική μους σοκολάτας! Μια εύκολη συνταγή που όταν την φτιάξετε το σπίτι σας θα πλημμυρίσει με αρώματα πορτοκαλιού και βανίλιας. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα και σε βίντεο και η επιτυχία στη γεύση και την εμφάνιση είναι δεδομένη!
Ιδανικό για να συνοδέψετε το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι σας, και για να τρώνε τα παιδιά με γάλα! Είναι τόσο νόστιμο που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά
450 γρ αλεύρι
1 μπείκιν
3 αυγά
450 γρ ζάχαρη
200 ml γιαούρτι
200 ml σπορέλαιο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το γιαούρτι, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Δουλεύουμε να γίνει ζύμη και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Όταν κρυώσει κάνουμε προσεχτικά μεγάλες τρύπες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα να γίνουν μους.
Γεμίζουμε τις τρύπες με την μους και απλώνουμε την υπόλοιπη στο κέικ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δείτε εδώ το video της συνταγής
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες