Αφράτο κέικ πορτοκαλιού γεμιστό με μους σοκολάτας βήμα βήμα!

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι και γεμιστό με φανταστική μους σοκολάτας! Μια εύκολη συνταγή που όταν την φτιάξετε το σπίτι σας θα πλημμυρίσει με αρώματα πορτοκαλιού και βανίλιας. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα και σε βίντεο και η επιτυχία στη γεύση και την εμφάνιση είναι δεδομένη!

Ιδανικό για να συνοδέψετε το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι σας, και για να τρώνε τα παιδιά με γάλα! Είναι τόσο νόστιμο που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

450 γρ αλεύρι
1 μπείκιν
3 αυγά
450 γρ ζάχαρη
200 ml γιαούρτι
200 ml σπορέλαιο
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το γιαούρτι, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Δουλεύουμε να γίνει ζύμη και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Όταν κρυώσει κάνουμε προσεχτικά μεγάλες τρύπες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα να γίνουν μους.
Γεμίζουμε τις τρύπες με την μους και απλώνουμε την υπόλοιπη στο κέικ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Αφράτο κέικ πορτοκαλιού γεμιστό με μους σοκολάτας βήμα βήμα!

Δείτε εδώ το video της συνταγής 

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο

Close