Ένα γλυκάκι ελαφρύ,αφράτο,μυρωδάτο …..
Υλικά:
6 αυγά
150 γραμ. Ζαχαρη
150 γραμ. Αλεύρι
1 κ.γ. Μπέικιν
Μια πρεζα αλάτι
Μια βανίλια
Γέμιση :
Βάζεις ότι σου αρέσει….εγώ έβαλα:
Μια κρέμα γάλακτος 250 ml
Φρέσκες φράουλες ένα κεσεδάκι
2-3 κουτ σουπας μαρμελάδα φράουλας
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους . Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε την μαρέγκα, την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά …σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα απλώνουμε το μίγμα μας..σε προθερμασμένο φούρνο με αντίσταση στους 200 βαθμούς περίπου 15 -20 λεπτά ..όταν το βγάλουμε από τον φούρνο βάζουμε μια πετσέτα κουζίνας και μαζί με την λαδόκολλα το τυλιγουμε σε ρόλο για να πάρει το σχήμα όταν κρυώσει το ανοίγουμε και αφαιρούμε την λαδόκολλα ..χτυπάμε την κρέμα γάλακτος την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρόλου κόβουμε της φράουλες και της ανακατεύουμε με την μαρμελάδα της ρίχνουμε στην άκρη του ρόλου και τυλιγουμε γαριρουμε με σαντυγη και φράουλες Καλή επιτυχία!!
Iosifidou Niki
Πηγή: igastronomie.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες