ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μείγμα
.Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !
Πολύ νόστιμο για όλους για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!
Αν θέλετε το σιροπιάζεται ζεστό το ένα κρύο το άλλο .
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος