Πατατόπιτα με μπέικον και τυριά

Πατατόπιτα με μπέικον και τυριά

Μια εύκολη πατατόπιτα με σφολιάτα και κρεμώδη γέμιση που θα σε ενθουσιάσει.

Η πιο λαχταριστή πίτα που έχετε φάει ποτέ με τα 3 αγαπημένα υλικά όλων! Πατάτα μπέικον και τυρί Πως να μην είναι δεδομένη η επιτυχία του φαγητού αυτού; Μια πατατόπιτα με σφολιάτα και κρεμώδη γέμιση που θα σε ενθουσιάσει.

Υλικά 500 γρ. σφολιάτας 1 κιλό. πατάτες 200 γρ. μπέικον 300 γρ. από ημίσκληρο τυρί ένταμ τύπου 2 αυγά 200 ml κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι λάδι

Πατατόπιτα με μπέικον και τυριά

Δείτε ακόμα: Ιδιαίτερα Ινδικά πιτάκια (Samosa)

Οδηγίες Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, περίπου 1 cm. τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι . Κόβουμε το μπέικον σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε με τις πατάτες.

Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους βάζουμε την σφολιάτα . Τοποθετούμε τις πατάτες και το μπέικον και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Δείτε ακόμα: Αφράτα κουρού τυροπιτάκια για το σχολείο

Ειδικότερα, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και περιχύνουμε το τυρί. Αφήσει λίγο για να καλύψουμε το πάνω φύλλο σφολιάτας. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.