Ατομικές-καρυδόπιτες-με σοκολάτα-συνταγή-

Ένα σοκολασμένο γλυκάκι που φτιάχνεται πανεύκολο και με οικονομικά υλικά για κάθε περίσταση. Ατομικές καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια που θα σας ξετρελάνουν!

Μας αρέσει πολύ η καρυδόπιτα και σήμερα θα την ανεβάσουμε ένα level παραπάνω. Θα φτιάξουμε σιροπιασμένες και σοκολασμένες καρυδόπιτες σε φορμάκια για μάφινς για κέρασμα αλλά και για κάθε περίσταση! Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Δείτε ακόμα Σιροπιαστή αφράτη καρυδόπιτα: Συνταγή ζαχαροπλαστείου

Αυτές οι καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια, είναι λαχταριστές και φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά υλικά. Εμείς τις δοκιμάσαμε και έγιναν τα αγαπημένα μας γλυκά για κέρασμα και όχι μόνο. Σας τις συστήνουμε λοιπόν ανεπίφυλακτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ατομικές καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια

Ατομικές-καρυδόπιτες-με σοκολάτα-συνταγή-

Εκτέλεση για τις ατομικές καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια

Αρχικά διαχωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα με την ζάχαρη το βούτυρο, τις βανίλιες, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ, την φρυγανιά και το κακάο.

Προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία μαρίζ. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το ούζο και τον χυμό λεμονιού. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά και την μαρέγκα και ανακατεύουμε, με απαλές κινήσεις κυκλικά.

Δείτε ακόμα Καρυδόπιτα με γιαούρτι

Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εκτέλεση για το σιρόπι στις ατομικές καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι μας για 10 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Μόλις οι καρυδόπιτες έχουν κρυώσει, τις σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση για την κρέμα στις ατομικές καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ πολύ καλά σε σαντιγί. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνουμε την κρέμα να παγώσει τελείως στο ψυγείο και παγωμένη την απλώνουμε πάνω από τις καρυδόπιτες.

Εκτέλεση για την γκανάζ στις ατομικές καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα και την σοκολάτα γάλακτος σπασμένη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε με την γκανάζ τις καρυδόπιτες, τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και απολαμβάνουμε.

Tips για τις ατομικές καρυδόπιτες με σοκολάτα σε φορμάκια

Τα υλικά τα μετράμε με ποτήρι των 330 ml. Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε και σε ταψί.

Ατομικές-καρυδόπιτες-με σοκολάτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close