Bυσσινο γλυκό διαίτης με ζάχαρη καρύδας!
Υλικά
2 κιλα καθαρισμενα βύσσινα
ένα σακουλάκι ζάχαρη καρύδας (150 gr περίπου)
λιγο φυτικό πηκτικό
χυμό ενός λεμονιού
λίγη αμπαρόριζα
μισο κουταλάκι του γλυκου αγαρ αγαρ (και λίγο λιγότερο)Εαν δεν εχετε μπορείτε να προσθέσετε ιδια ποσοτητα ζελατίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε σε στρώσεις, εναλλάξ, τα βύσσινα και τη ζάχαρη.
Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη και τ᾿ αφήνουμε µία νύχτα στο ψυγείο ανακατεύοντάς τα, δύο µε τρεις φορές, για να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε µία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα, μαζί με τη ζάχαρη και τα ζουμιά που έχουν βγάλει και την αμπαρόριζα, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Βράζουμε για 10′ – 12′, ξαφρίζοντας όποτε σχηματίζεται αφρός.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, μέσα στην κατσαρόλα.
Μετά από 5 – 6 ώρες, ή την άλλη μέρα, το ξαναβράζουμε – σε δυνατή φωτιά – μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αγαρ αγαργια να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό και βράζουμε για 1΄- 2΄ ακόμα.
*Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών. Αν είστε επιφυλακτικοί στην χρήση της κλασικής ζωικής ζελατίνης ή απλά είστε χορτοφάγοι και αναζητάτε ένα φυτικό πηκτικό μέσο, το άγαρ άγαρ είναι η λύση που ζητάτε! Πρόκειται στην ουσία για έναν πολυσακχαρίτη, ο οποίος προέρχεται από τα φύκια της Νοτιοανατολικής Ασίας και με την επεξεργασία του βρασμού συλλέγεται αυτή, η ζελατινώδης λευκή και ημιδιαφανής ουσία. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο.Τα πλεονεκτήματα του άγαρ άγαρ σε σχέση με την ζωική ζελατίνη είναι πολλά εκτός από το ότι πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν!
Επειδή είναι φυτικό προϊόν μπορεί να καταναλωθεί από χορτοφάγους, όσους προτιμούν την vegan διατροφή, όσους νηστεύουν και ακολουθούν ελαφρύ ή υγιεινό διαιτολόγιο.
Είναι ένα απόλυτα αγνό προϊόν χωρίς χρώμα, γεύση, άρωμα.
Χρησιμοποιείται πανεύκολα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση σαν υλικό.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου και αν χρειαστεί να επαναθερμανθεί το υγρό που προστέθηκε χωρίς να χάσει την πηκτική ιδιότητά του.
Μοριακά είναι πολύ πιο σταθερό από την ζελατίνη και δίνει καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στην υφή όσο και στην σταθερότητα της πήξης των υγρών.Θα το βρείτε σε μαγαζια με βιολογικα προϊόντα!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες