Black Forest να γλειφετε τα δαχτυλα σας!!

H διάσημη γερμανική τούρτα έχει καταγωγή από Μέλανα Δρυμό, περιοχή που παράγει αγριοκέρασα και το Kirsch (απόσταγμα κερασιών), που και τα δύο είναι απαραίτητα για την παρασκευή της Black Forest.

Υλικά
Για το παντεσπάνι
150γρ. βούτυρο
6 αβγά
75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
240γρ. ζάχαρη
75γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
180γρ. ζάχαρη
250ml νερό
100ml Kirsch (περίπου 2/3 φλιτζανιού)
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση
450γρ. κομπόστα βύσσινο στραγγισμένη
500ml κρέμα γάλακτος
50γρ. ζάχαρη άχνη
5-6 κουτ. σούπας Kirsch
καρούλια σοκολάτας*

Δείτε επίσης: Τούρτα κέικ ουράνιο τόξο για το παρτυ του παιδιου σας!!!!

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα, να πήξει και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Λιώνετε το βούτυρο ελαφρά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά στο μίγμα των αβγών μαζί με το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Βουτυρώνετε τρεις όμοιες φόρμες με διάμετρο 20εκ., τις πασπαλίζετε με αλεύρι και ρίχνετε σε καθεμία από αυτές το 1/3 του μίγματος. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε τα παντεσπάνια από τον φούρνο και όταν κρυώσουν ελαφρά, τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι: σε μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το Kirsch.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ρίχνοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη και το Kirsch, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Σιροπιάζετε ελαφρά τους δίσκους από το παντεσπάνι. Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και τον σκεπάζετε με μια στρώση κρέμας και το 1/3 των βύσσινων. Συνεχίζετε με τους υπόλοιπους δίσκους, την κρέμα και τα βύσσινα, χωρίς να παραλείψετε να καλύψετε τα πλαϊνά της τούρτας με κρέμα σαντιγί που θα αλείψετε με σπάτουλα.

Στολίζετε την επιφάνεια της Black Forest με μερικές ροζέτες σαντιγί (με το κορνέ ζαχαροπλαστικής), με μερικά βύσσινα και καρούλια σοκολάτας.

Πηγή: olivemagazine.gr

Close