Πίτα με χωριάτικο φύλο και μελιτζάνες απο την Ινγκα!

 

Πίτα με φανταστικό χωριάτικο φύλλο  που μπορείτε να τη γεμίσετε με ότι τραβάει η ψυχή σας!Εδώ το κορίτσι έφτιαξε μια πολύ ωραία γέμιση με μελιτζάνες

Υλικα:
Αλεύρι 650γρ.
Νερό 250μλ.
Ξύδι 3 κουταλιές σούπας.
Και μiσο ποτηράκι ελαιόλαδο (40μλ.)περίπου.
Ένα κουταλάκι αλάτι του τσαγιού.

Εκτέλεση :Σε μια λεκανιτσα ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια λεία ζύμη μαλακή ,που να μην κολλάει στα χέρια .

αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30λεπτα

.θα χωρίσετε την ζύμη σε μπαλάκια θα τα ανοίξετε λίγο περίπου στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου του καφέ ,και θα βάλετε φυτικό βούτυρο.
.Δηλαδή θα ανοίξετε ένα μπαλάκι θα το αλείψετε με βούτυρο και επάνω άλλο ένα ανοιχτό και το αφήνεις στην άκρη, (στο επάνω δεν βάζετε  φυσικά βούτυρο .

Μετά ανοίγετε κανονικά .αν θέλετε τριπλο να είναι από πάνω,και από κάτω διπλό φύλο .

γέμιση
400-500γρ.κύμα 3-4κρεμιδια η πράσα.
Αν κάνετε με φέτα βάλτε 500-600γρ.Και 4 αυγά .

Εγώ έβαλα ότι είχα στο ψυγείο μου είχα φτιάξει με μελιτζάνες:
μια μελιτζάνα μεγάλη, 2πιπεριες κέρατο ,τυρί φέτα γκουντα, λίγο άνηθο, μαϊντανό κρεμμύδι .Και στην αλλη κολοκύθια, φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι γκούντα .έγιναν σούπερ δοκιμάστε τα .

ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου για 45-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας .


Close