Μπισκοτακια Χριστολουλουδα
 Χριστολουλουδα.
Ιδανική ιδεα για το μπουφε των Χριστουγεννων και για να γεμίσετε  γυαλινα βαζακια με αυτα!Θα είναι ενα ιδανικο δωρακι για τη δασκάλα,η για κέρασμα στο σχολείο!
 
 
Υλικά
¾ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 Βανίλια
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
5 ½ κουταλιές της σούπας φρουί-ζελέ (σκόνη) με γεύση φράουλα (85γραμμ.)
1 αβγό
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κίτρινη τρούφα σοκολάτα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (Για πιο έντονο κόκκινο προαιρετικά)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την βανίλια, τη σκόνη του ζελέ, το αβγό και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα.
2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
3. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα δίσκο. Πλάθουμε όλη τη ζύμη σε μπαλάκια 3 εκατοστών περίπου, τα ακουμπάμε στην λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Ανάβουμε τον φούρνο μας, στους 190ο C και καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.
5. Ακουμπάμε τα παγωμένα μπαλάκια στην λαδόκολλα, σε απόσταση 5 εκατοστών περίπου, το ένα από το άλλο.Μ ε ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε 6 κοψίματα στην επιφάνεια, σε κάθε μπαλάκι, χωρίς να φτάνουμε μέχρι τον πάτο.
6. Πολύ απαλά, ξεχωρίζουμε τα πέταλα και κόβουμε δεξιά και αριστερά το κάθε πέταλο, δημιουργώντας την μύτη. (Όταν ψηθούν τα μπισκότα, θα πλατύνουν και θα διαχωριστούν ωραία τα πέταλα).
7. Πασπαλίζουμε το κέντρο με κίτρινη τρούφα και τα φουρνίζουμε για 9-11 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, η περιφέρεια του λουλουδιού.
8. Τα ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά, τα βγάζουμε από την λαδόκολλα και τα ακουμπάμε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Close