Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με το καλύτερο πρωινό που θα σας δώσεις την απαραίτητη ενέργεια της ημέρας!Προσθέστε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και ξεκινήστε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 190oC.
το φούρνο στους 190oC.
Κόβουμε τα
σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα
με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα
με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
Αραδιάζουμε
στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
Ψήνουμε τα
καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για
περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε
να κρυώσουν.
καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για
περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε
να κρυώσουν.
Σε ένα
ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια
και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.
ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια
και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή για
1 μερίδα
1 μερίδα
Χρόνος
προετοιμασίας: 25 λεπτά
προετοιμασίας: 25 λεπτά
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες