Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με το καλύτερο πρωινό που θα σας δώσεις την απαραίτητη ενέργεια της ημέρας!Προσθέστε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και ξεκινήστε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Εκτέλεση :
 Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 190oC.
Κόβουμε τα
σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα
με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
Αραδιάζουμε
στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
Ψήνουμε τα
καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για
περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε
να κρυώσουν.
Σε ένα
ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια
και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή για
1 μερίδα
Χρόνος
προετοιμασίας: 25 λεπτά

 

 

Close