Φτιάξτε μόνοι σας μπολ σοκολάτας !

Ενα  DIY  μπωλ σοκολάτα είναι μια φανταστική ιδέα  Φανταστείτε ένα μπολάκι κατασκευασμένο αποκλειστικά από σοκολάτα και  να γευτείτε τα κομμάτια της σοκολάτας, με φρούτα, γλυκά, ή οποιεσδήποτε άλλες λιχουδιές θέλετε να τοποθετήσετε.

Ναι, ένα DIY  μπολ σοκολάτα είναι μια πρακτική  ιδέα που θα κάνει ο καθένας στο σπίτι του . Άλλωστε, αυτό το DIY  είναι διασκεδαστικός και πολύ εύκολος τρόπος να αφήσετε το άγχος στην άκρη και να γίνετε για λίγο έστω ξανά παιδί!
Υλικά
Σοκολάτα κουβερτούρας ή γάλακτος λιωμένη
Ένα μπωλ γυάλινο
Αλουμινόχαρτο ή  πλαστική μεμβράνη
 Φτιάξτε μόνοι σας μπολ σοκολάτας ! από τις «Γλυκές Τρέλλες» !
Οδηγίες:  
Αρχικά λιώστε την σοκολάτα στο μπαιν μαρι. Ωστόσο, να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην αφήνετε  το νερό ή τον ατμό να έρθει σε επαφή με την σοκολάτα .Θα πρέπει το νερό να σιγοβράζει. Ποτέ μην  αφήσετε το νερό να φτάσει σε σημείο βρασμού  καθώς ενδεχομένως θα καεί η σοκολάτα. Αν επιθυμείτε να κάνετε ένα καλάθι σοκολάτας που μοιάζει με πέταλα λουλουδιών θα πρέπει να κρατάτε το μπολ σε μια ορισμένη γωνία στη σοκολάτα, τραβήξτε έξω και ξανά στην αντίθετη γωνία μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και πάλι. Επαναλάβετε αυτήν την ενέργεια δύο έως τέσσερις φορές και σιγά-σιγά ανακινήστε το μπολ γύρω –γύρω για να δημιουργήσετε ένα παχύ σχετικά στρώμα. Αφήνεται τη σοκολάτα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί στον πυθμένα του μπολ. Κρατήστε τα μπολ σοκολάτας  στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε! Απολαύστε τα!
Καλή επιτυχία!

Close