Γλυκο διαιτης με αρωμα λεμονι
1/2 πακετο πτι μπερ
200 γρ γιαουρτι(2%λιπαρα)
200 γρ γαλα με χαμηλα λιπαρα
1 κρεμα στιγμης με αρωμα λεμονι
Βουταω τα πτιμπερ στο γαλα και τα στρωνω σε ενα μικρο τετραγωνο ταψακι.
Ανακατευω με ενα συρμα το γαλα με τη κρεμα στιγμης για 4 λεπτα περιπου,προσθετω το γιαουρτι και ανακατευω για αλλα 4 λεπτα.
Ριχνω κουταλια-κουταλια το μιγμα στα μπισκοτα.
Το βαζω στο ψυγειο για 2 ωρες και μετα σερβιρω.
πηγη
Ροδάκινο Μαρέγκα
4 ροδάκινα φρέσκα ή κονσέρβα
4 ασπράδια αβγών
4 κουταλιές φρουκτόζη
60 γρ. αμύγδαλα (κομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα)
Υλικά
ροδάκινο –
ασπράδι αυγού –
φρουκτόζη –
αμύγδαλο –
Εκτέλεση
Αν τα ροδάκινα είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στα δυο, βγάζοντας το κουκούτσι.
Φτιάχνουμε μια μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με τη φρουκτόζη, με ένα χτυπητήρι ή ένα μίξερ χειρός. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη και σφιχτή όταν γυρίζοντας ανάποδα το σκεύος, θα παραμένει κολλημένη στα τοιχώματά του!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα σκεύος για φούρνο, τοποθετούμε τα μισά ροδάκινα σαν κούπες, τοποθετούμε λίγη μαρέγκα μέσα στην κοιλότητα του κουκουτσιού.
Φουρνίζουμε για 10 λεπτά. Όταν ροδίσει η μαρέγκα, βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Σερβίρουμε το γλυκάκι μας κρύο.
Εφόσον τα ροδάκινα είναι κομπόστα, το γλυκό δεν μπαίνει στο φούρνο. Καψαλίζουμε τη μαρέγκα του με ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.
πηγη
Σπιτικά παγωτά με λίγες θερμίδες και λιγότερες τύψεις!
Π
αγωτό χωρίς τύψεις γίνεται; Κι όμως γίνεται, ειδικά αν είναι σπιτικό! Η Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου βρίσκει και προτείνει συνταγές για σπιτικά παγωτά και μάλιστα με ποικιλία γεύσεων!
Παγωτό γιαούρτι (Στέλιος Παρλιάρος)
Υλικά: 450 γρ. Γιαούρτι σακούλας
150 γρ. Κρέμα γάλακτος
150 γρ. Ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση: Βάζουμε τα υλικά σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα 5-6 φορές.
Θερμιδική αξία: Όλο το μίγμα είναι περίπου 700 γραμμάρια, δηλαδή 14 μπάλες. Στο σύνολο το παγωτό μας δίνει 1600 θερμίδες, δηλαδή 120 θερμίδες/ μπάλα.
Αν βέβαια αντικαταστήσουμε μέρος του γιαουρτιού και της κρέμας με προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και τη ζάχαρη με κάποιο υποκατάστατο, τότε μπορούμε να μειώσουμε τη θερμιδική αξία στο μισό!
Παγωτό βανίλια
Υλικά: 1 κουτί γάλα εβαπορέ Light
250 ml γάλα φρέσκο Light
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση: Καταψύχουμε για 2 ώρες τα γάλατα, βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε.
Θερμιδική αξία: Το σύνολο του παγωτού μας δίνει 1100 θερμίδες και σαν ποσότητα είναι και πάλι 14 μπάλες, δηλαδή 80 θερμίδες/ μπάλα! Αν μάλιστα κάνουμε τις γνωστές μας αλχημείες με υποκατάστατο ζάχαρης τότε μιλάμε για 45 θερμίδες/ μπάλα! Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 γραμμάριο ζάχαρης = 4 θερμίδες.
Παγωτό ροδάκινο
Υλικά: 6 ώριμα ροδάκινα
½ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ ποτήρι γάλα εβαπορέ light
5 κουτ. Της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε κάθε μια ώρα για να «αφρατέψει».
Θερμιδική αξία: Στο σύνολό του αυτό το παγωτό αποδίδει 1000 θερμίδες και στην προκειμένη περίπτωση είναι τόσο μικρή η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη που δε χρειάζεται να κάνουμε και κάποια παρέμβαση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με άλλα φρούτα! Είναι μια ιδανική ιδέα και για όσους έχουν παιδάκια.
Παγωτό μπανάνα (Άκης Πετρετζίκης)
Υλικά: 4 μπανάνες
Εκτέλεση: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και καταψύχουμε για 4 ώρες. Χτυπάμε έπειτα στο μπλέντερ και είμαστε έτοιμοι!
Θερμιδική αξία: Το παγωτό αυτό έχει όσες θερμίδες έχουν 4 μπανάνες, δηλαδή 480 θερμίδες!
πηγη
Cheesecake με ανθότυρο, γιαούρτι και φράουλες
Υλικά:
100 γρ. μπισκότα, τύπου Πτι Μπερ ή digestive
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
350 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. μέλι
25 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. άπαχο γιαούρτι
1 λεμόνι, ξύσμα & χυμός
3 φύλλο(α) ζελατίνης
3 ασπράδια αβγών
Για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)
250 γρ. φράουλες
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε την βάση, σπάτε τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθετε σε σκόνη, στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα “δουλεύετε” σαν να ζυμώνετε με τα χέρια. Θα σχηματιστεί μια μπισκοτένια ζύμη. Την απλώνετε μέσα σε μια φόρμα ή ταρτιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 10′-12′.
Για να φτιάξετε την κρέμα, μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μπολ ομογενοποιείτε το ανθότυρο, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στραγγίζετε με τα χέρια τη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας. Ανακατεύετε για να διαλυθεί και προσθέτετε την μαρέγκα. Αναδεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Γεμίζετε τη βάση που έχετε ψήσει με την κρέμα και λειαίνετε με μια σπάτουλα. Αφήνετε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά. Για να το διακοσμήσετε, το γαρνίρετε με φράουλας.
Συνταγή: pastrychef.gr
Παγωμένο επιδόρπιο με γιαούρτι και ανανά
Υλικά:
1 φρέσκος ανανάς
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 φυτική σαντιγί
1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
Λίγο γλυκό κρασί
Φέτες από ακτινίδιο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τον ανανά, κρατώντας 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβοντας όλες τις υπόλοιπες.
Φτιάχνετε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, τον βάζετε σε ένα μπολ για να κρυώσει και το αφήνετε μέχρι να πήξει. Χτυπάτε καλά τη σαντιγί και προσθέτετε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το ζελέ ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Έπειτα ρίχνετε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ, το στρώνετε καλά, το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Όταν το βγάλετε για να το σερβίρετε, γαρνίρετε φέτες από ανανά και ακτινίδιο (προεραιτικά).
Κέικ διαίτης με σοκολάτα και καρότο
Υλικά:
4 αυγά
2-3 μεγάλα καρότα τριμμένα
300 γρ. κουβερτούρας με 70% κακάο
1/2 κούπα σταφίδες και καρύδια κομμένα
Προαιρετικά: 2 κσ. μέλι
Εκτέλεση:
Χωρίζετε τα αυγά και τα ασπράδια και χτυπάτε την μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Την κουβερτούρα την λιώνετε σε μπεν-μαρί.
Σε ένα μπολ βάζετε το τριμμένο καρότο, τους κρόκους, τα κομμένα καρύδια, τις σταφίδες, την λιωμένη κουβερτούρα (και αν θέλετε και το μέλι). Στο τέλος, προσθέτετε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα πολύ απαλά.
Βουτυρώνετε μια μικρή φόρμα του κέικ, βάζετε κάτω την λαδόκολλα και αδειάζετε μέσα όλο το μείγμα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Δεν βγάζετε το κέικ κατευθείαν από την φόρμα, αλλά το αφήνετε για μια ώρα, να κρυώσει καλά.
Συνταγή: mpoukitses.gr
Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
800 ml γάλα, ελαφρύ (400 ml για τον κάθε φάκελο, όπως αναγράφεται στην συσκευασία)
2 φάκελοι φρουί ζελέ με ό,τι γεύση θέλετε (100 γρ ο κάθε φάκελος)
Ακτινίδια και πορτοκάλια (όσα θέλετε)
Λίγο γάλα για να βουτήξετε τα πτι μπερ
Εκτέλεση:
Βουτάτε τα πτι μπερ σε γάλα και καλύπτετε την βάση ενός αρκετά μεγάλου παραλληλόγραμμου πυρέξ. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και την απλώνετε πάνω από τα μπισκότα.
Πάνω από την κρέμα απλώνετε σε φέτες τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια. Βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο. Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει αρκετά. Βγάζετε το πυρέξ από το ψυγείο. Με μία κουτάλα αρχίζετε να προσθέτετε το ζελέ στο πυρέξ πάνω από όλα τα υλικά. Προσεκτικά τοποθετείτε το πυρέξ και πάλι στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και να σταθεροποιηθεί.
Συνταγή: syntageskardias.blogspot.gr
Μάφιν με κακάο και πορτοκάλι
Υλικά:
1½ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.σούπας κακάο
1½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλυκού σόδα
1 κ.σούπας ξίδι
1/5 φλιτζ. Σουσαμέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνετε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύετε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνετε στο μείγμα.
Με κουτάλι ανακατεύετε πολύ καλά. Λαδώνετε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζετε το μείγμα. Τοποθετείτε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25′, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρετε.
Συνταγή: iatronet.gr
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΔΙΑΙΤΗΣ!
Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια κακάο ,1,5 φλιτζάνι γάλα νουνού συμπυκνωμένο (το κουτί με 4% λιπαρά) ,μισό φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη , 3-4 αυγά ( ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).Χωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο( κρόκους θα χρειαστείτε μόνο 2) , ώστε να χτυπησετε το ασπράδι με τη ζάχαρη και να βγεί μια πλούσια μαρέγκα.Τέλος ανακατεύεται το μείγμα ( ρίχοντας μέσα το μισό φακελάκι μπεικιν πάουντερ και βανίλια απο 3-4 δοχειάκια ( αν μπορείτε αγοράστε 4-5 κλοναράκια βανίλιας και ξύστε τα ).Προσπαθείστε να αγοράσετε μια φόρμα σιλικόνης που δεν κολλάει πάνω της τίποτα ,ώστε να αποφύγετε να βάζετε βούτυρο στη φόρμα και να το επιβαρύνετε και με επιπλέον θερμίδες!
Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και το βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 -200 βαθμούς!Μην ανοίγετε καθόλου το φούρνο! Συνοδεύεται απο παγωτό με 0% λιπαρά ή κρέμα γάλακτος με ελάχιστα λιπαρά! Απολαύστε το!
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος