Απολαυστικά μάφιν ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ χωρίς ζάχαρη!
Αν θέλετε να απολαμβάνετε μάφιν δίχως τύψεις, αλλά και χωρίς να στερούνται τίποτα από τη νοστιμιά τους τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.
Χρόνος προετοιμασίας: 10′  Χρόνος ψησίματος: 15′-20′
Μερίδες: 10-12
Τα υλικά που χρειάζεσαι:
15ml ηλιέλαιο
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
2 αυγά μεγάλου μεγέθους (110 γρ.)
175ml χυμό πορτοκαλιού
15 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιες της σούπας μέλι
10 γρ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
15ml ηλιέλαιο, για την επάλειψη
Εκτέλεση
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώµατα µιας φόρµας για µάφιν µε 12 υποδοχές. Βάλτε σε κάθε υποδοχή ένα χαρτάκι για µάφιν και αλείψτε και αυτά ελαφρώς εσωτερικά µε λίγο ηλιέλαιο.
Φτιάξτε τα µάφιν. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, το κακάο,  και την κανέλα και ανακατέψτε καλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι. Σε ένα άλλο µεσαίο µπολ ρίξτε τα αυγά µε το ηλιέλαιο, το χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού,το μέλι και τέλος τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά µε µια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι. Προσθέστε το µείγµα στο µπολ µε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν.
Ψήστε τα µάφιν. Μοιράστε ισόποσα το µείγµα στις υποδοχές της φόρµας που ετοιµάσατε νωρίτερα και βάλτε τη στη µεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήστε τα µάφιν στους 180 °C, στον αέρα για 15΄-20΄, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα µάφιν να κρυώσουν ελαφρώς. Με τη βοήθεια µιας λεπτής σπάτουλας βγάλτε τα µάφιν από τη φόρµα, µεταφέρετέ τα σε µια πιατέλα µε τα χαρτάκια τους και σερβίρετε.

Close