Συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσουμε ξανά του εμπορίου
Εάν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μη σκάτε, σας έχουμε τη τέλεια λύση! Φτιάξτε από την άνεση του σπιτιού σας αλεύρι, και να είστε σίγουροι πως δεν θα ξανά αγοράσετε ποτέ του εμπορίου.
Το αλεύρι είναι ένα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τόσες πολλές συνταγές, τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές. Παρόλο, όμως, που πρόκειται για ένα τόσο χρήσιμο προϊόν, όλοι επιλέγουμε να το αγοράζουμε αντί να το φτιάχνουμε. Στο σημερινό άρθρο, λοιπόν, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Διαβάστε παρακάτω:
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)

Εκτέλεση
Πως φτιάχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; Για να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε για κάθε 250 γραμμάρια κανονικό αλεύρι, ,15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι (5 γραμμάρια) αλάτι. Από 0-1000 γραμμάρια αλεύρι η αναλογία του μπέικιν είναι έως 20 γραμμάρια.
Πισπιλίτα με αλεύρι καλαμποκιού
Από 1000-2000 γραμμάρια αλεύρι το μπέικιν πάουντερ αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια. Προσοχή στο μπέικιν πάουντερ αν είναι περισσότερο κάνει ακριβώς την αντίθετη δουλεία, δηλαδή το σφίγγει και δεν το αφήνει να φουσκώσει.