Σοκολατενια κολαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Σοκολατενια κολαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 
Νόστιμο γλυκό πανετόνε OREO με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη σοκολατένια κόλαση.Υλικά συνταγής:

Υγρά υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 100 γρ. γάλα

Στερεά υλικά

 

  • αλεύρι για τσουρέκι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. μίνι OREO
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για γαρνίρισμα

 

  • λιωμένη σοκολάτα σπασμένα OREO

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις σταφίδες. Τα ανακατεύουμε.

2. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μπολ, τα ανακατεύουμε και τα
προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για 7- 8 μέχρι το μίγμα να γίνει
ελαστικό και πολύ μαλακό. Σαν τσίχλα.

3. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε
χλιαρό φούρνο ή κοντά στο καλοριφέρ για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί.

4. Βουτάμε τα χέρια σε βούτυρο και αδειάζουμε την ζύμη στον πάγκο να ξεφουσκώσει. Προσθέτουμε τα OREO και την σοκολάτα.

5. Με γρήγορες κινήσεις αναδιπλώνουμε να μπουν μέσα τα υλικά. Θα αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα αν η ζύμη είναι ζέστη.

6. Ισομοιράζουμε σε δυο μικρές καλά βουτυρωμένες φόρμες κέικ η σε μια
μεγάλη. Η ζύμη πρέπει να φτάνει μέχρι την μέση του σκεύους.

7. Αφήνουμε να διπλασιαστεί και πάλι για περίπου 40′ σε σβηστό φούρνο.

Close