Υλικά:
- κρεμα γαλακτος 600 γραμμ. με 35% λιπαρά
- ζαχαρούχο γάλα 397 γραμμ. (1 κουτί)
- μαρμελάδα 200 γραμμ. της αρεσκείας μας
- κουβερτουρα 100 γραμμ. γάλακτος ψιλοκομμένη
Ενα πολύ αφράτο παγωτό ,με σχεδόν παιδική γεύση που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και όσο και να παραμείνει στην κατάψυξη δεν γίνεται ενοχλητικά σκληρό!
Εκτέλεση
- Με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να αρχίσει να σφίγγει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη και δεμένη κρέμα.
- Ρίχνουμε μερικές κουταλιές σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και από πάνω ρίχνουμε 2-3 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα και λίγη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι και συνεχίζουμε να τοποθετούμε κατά αυτό τον τρόπο τα υλικά μας μέχρι να τελειώσουν.
- Τοποθετούμε το παγωτό στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Προτού το σερβίρουμε, το αφήνουμε 10-15′ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
(αντί για κουβερτούρα, αν θέλετε όπως εγώ να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά
σοκολατένια σας αυγά, χρησιμοποιήστε 100 γραμμ. σπασμένα με τα χέρια σε
μικρά κομμάτια)
Προετοιμασία :20 λεπτά
Μερίδες: 1200 γραμμ. παγωτό