Αυτές οι σπιτικές γκοφρέτες θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
340 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
1 πακέτο (αφαιρούμε 7 κομμάτια) μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
300 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
340 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
1 πακέτο (αφαιρούμε 7 κομμάτια) μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
300 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Τοποθετούμεσε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Σπάμε τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
Τοποθετούμεσε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Σπάμε τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα