ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΖΕΛΕ

Μια συνταγή που θέλει υπομονή και κέφι αλλά το αποτέλεσμα είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ !!!

Υπέροχη ιδέα  για παιδικό πάρτι !!!

ΥΛΙΚΑ
7 φλυτζάνια καυτό βραστό νερό
1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα (εβαπορέ)
5 πακέτα ζελέ, διάφορα χρώματα (π.χ. φράουλα, λεμόνι κλπ Τα έτοιμα ζελέ π.χ. Γιώτης δεν έχουν πολλά χρώματα. Ετσι καλύτερα να πάρουμε πακέτα σε σκόνη διάφορα χρώματα και να το φτιάξουμε με ζελατίνη όπως λέει η συνταγή ή στα έτοιμα να ρίξουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να πετύχουμε μπλε, μωβ και λοιπά)
7 φακελάκια ζελατίνη (κάθε φακελάκι είναι μια κουταλιά της σούπας)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΕΙΓΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Αναμειγνύουμε ένα φλυτζάνι βραστό νερό με το εβαπορέ. Ανακατεύω 2 φακελάκια ζελατίνη με ένα φλυτζάνι βραστό νερό. Μετά τα αναμειγνύω όλα μαζί (γάλα και ζελατίνη). Τα χωρίζω σε 4 μερίδες και τα βάζω στην άκρη.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΕΛΕ
Αναμειγνύω 1 πακέτο ζελέ και ένα πακέτο ζελατίνη με ένα 1 φλυτζάνι βραστό νερό.
Βάζω αυτό το πρώτο στρώμα ζελέ σε ένα πυρέξ μακρόστενο (17 Χ 25 περίπου για να βγει το στρώμα λεπτό). Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει βάζουμε μια μερίδα απ’ αυτές που χωρίσαμε στα 4 προηγουμένως από το μείγμα γάλακτος απαλά πάνω από το έτοιμο ζελέ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 15 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα με τα άλλα χρώματα ζελέ και μείγμα γάλακτος το ένα πάνω στο άλλο αφήνοντας κάθε φορά στο ψυγείο για παγώσει κάθε στρώμα.
Το τρελό ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ζελέ το φυλάμε στο ψυγείο.

 


Close