Έχω η αλήθεια είναι μία μικρή εμμονή με τα brownies μιας και είναι το αγαπημένο μου γλυκό (αδυναμίες είναι αυτές). Ψάχνω συνέχεια για νέες συνταγές και πως μπορώ να τα κάνω πιο απολαυστικά από ότι είναι. Αυτή πιστεύω είναι μία από τις πολύ καλές εκδοχές του. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα γλυκό που με ένα κομμάτι ικανοποιείται η ανάγκη σου για γλυκό για μία τουλάχιστον εβδομάδα, αλλά το αξίζει.
Αν σας αρέσουν τα πληθωρικά και σοκολατένια γλυκά σας έχω αυτό που θέλετε…
Καλές γλυκές μαγειρικές!
Υλικά:
- 115γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, χοντροκομμένη
- 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 Ferrero Rocher σοκολατάκια, κομμένα στη μέση
Για την βουτυρόκρεμα (frosting) με nutella:
- 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακό
- 1/3 φλιτζανιού nutella
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί 20×20 εκατοστών με αλουμινόχαρτο και ψεκάζουμε με σπρέι αντικολλητικό ψησίματος.
- Βάζουμε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων στη μέση ισχύ (50%) για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ρίχνουμε 1/2 από το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Προσθέτουμε ένα στρώμα με σοκολατάκια Ferrero Rocher και καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1/2 του μείγματος. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Το μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Για να φτιάξουμε το frosting. Σε ένα μεσαίο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο και τη nutella μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου όλη η ζάχαρη απορροφηθεί. Γυρνάμε το μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα και χτυπάμε το frosting για περίπου 2 λεπτά. Το frosting θα είναι παχύ, λείο και κρεμώδες. Το απλώνουμε στο κρύο brownie και το κόβουμε σε κομμάτια πριν το σερβίρισμα.
Σημείωση:
Τα brownies σερβίρονται καλύτερα την ημέρα που τα φτιάχνουμε, αλλά μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Αναλυτικά η πρώτη καυτή νύχτα Πέτρου- Αλίκης
- Δίκη Μπακογιώργου – Πατέρας Φαίης : “Πιστεύω ότι η σπιτονοικοκυρά είναι ένας άνθρωπος πολύ απάνθρωπος που σκότωσε το παιδί μου”
- Winter Glamour : Οι Τάσεις το 2025 στις Γούνες που Πρέπει να Ξέρεις
- Νίκος Μουρατίδης : “Τον Μαζωνάκη τον είχα για πιο έξυπνο – Το μυαλό του είναι ακατοίκητο”
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μία φορά τσακώθηκα με την Πόπη – Κάνω υπομονή να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση