Cheesecake Μπανόφ! Σκέτη απόλαυση!

Cheesecake Μπανόφι…❣❣❣

2,5 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο ( το λιωνουμε)
600 γρ. Τυρί κρέμα
1 ζαχαρουχο καραμελωμένο
5 μπανάνες γινωμένες λιωμένες
1 κ.γ. χυμο λεμονι
3 φύλλα ζελατίνης
2 κ.σ. νερο
1 φακ. Νιφάδες κουβερτούρας
Σιρόπι καραμέλας ( προαιρετικα )

Θρυμματιζουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι 26 εκ. Και το βάζουμε στο ψυγείο.. βάζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες για 2-3′ να μαλακώσουν… Μετά τις στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας, τις βάζουμε με τις 2 κ. νερό σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε (Προσοχή… δεν το βραζουμε ) μέχρι να λιώσουν.. το αφήνουμε στην άκρη … παράλληλα Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί Κρέμα, την καραμελα, τις μπανάνες, το λεμόνι μέχρι να αφρατεψει το μείγμα για 2-3’… Ρίχνουμε τις ζελατίνες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ Ακόμα. Προσθέτουμε το μείγμα στο τσέρκι με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.. το βγάζουμε, το γαρνιρουμε με τις νιφάδες και το ξαναβαζουμε για τουλάχιστον 4-5 ώρες… ιδανικό είναι να μείνει όλο το βράδυ για να σφίξει καλύτερα η κρέμα…αν θελουμε το σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας….

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou/»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

 

Cheesecake Μπανόφ! Σκέτη απόλαυση!


Close