Χιονάτη πάστα σε ρολο !Αφράτο παντεσπάνι ρολό,σιροπιαστό και γεμιστό με υπέροχη κρέμα και τυλιγμένο σε ινδοκαρυδο!!!
Ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό αφού αυτή η δόση βγάζει 22 πάστες και στο τέλος δεν πιστεύεις ότι το έφτιαξες εσύ!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι+2 κ.σ κορν φλάουρ ή νισεστέ (κοσκινισμενα 2 φορες)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
4 κ.σ σπορέλαιο+2 κ.σ γάλα εβαπορέ
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ.τυρί κρέμα
200 γρ.γάλα φρέσκο παγωμένο
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 βανίλια
3-4 κ.σ ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζαχαρη
2 κουπες νερο
1 κ.γ χυμό λεμονιου
1 βανιλια
200-300 γρ.ινδοκαρυδο τριμ.για το τυλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω βράζοντας το σιρόπι μόνο 1 λεπτο ρίχνοντας τη βανιλια στο τελος και το αφηνω να κρυωσει.
-Χτυπαω τα αυγα+ζάχαρη+βανιλια+αλάτι 8-10 λεπτα να φουσκώσουν πολύ καλά.
Ρίχνω συνεχιζοντας το χτυπημα στη δυνατη ταχυτητα και σε σταθερή ροή λίγο λίγο το λάδι που το εχω ανακατεψει με το γάλα.
Σταματω το μιξερ και ανακατευω απαλα με σπατουλα τα στερεα υλικα σε 3-4 δόσεις κοσκινιζοντας τα πάλι με 1 σουρωτηρακι.
Τα αυγα δεν πρεπει να ξεφουσκώσουν και δε θα ξεφουσκωσουν αν ακολουθησετε τις οδηγιες!
Αδειάζω το μιγμα στο μεγαλο ταψι του φουρνου στρωμενο με λαδοκολα και ψηνω αντιστασεις πανω κατω στους 180 12 λεπτα περιπου.
Δεν τ αφηνω να παρει πολυ χρωμα.Αν στα 12 λεπτα το τρυπήσω με οδοντογλυφίδα και βγει καθαρη ειναι ετοιμο.
Ξεχωρίζω με μαχαίρι το παντεσπάνι γυρω γυρω απο τα τοιχώματα του ταψιου και το κόβω στη μεση (Δειτε φωτο)
Ξεκολλαω το 1 κομματι απο την λαδόκολα και το ξαβαζω πανω σε αυτην με την ψημένη επιφάνεια τούμπα προς τα κάτω και το τυλιγω μαζι με αυτην σε ρολό απο την μακρια πλευρα.
Το ίδιο κανω και με το 2 κομματι και τα αφηνω να κρυωσουν.
Εντωμεταξύ χτυπάω το γκαρνι με το γαλα σε σαντιγι και ριχνω το τυρι κρεμα τη βανίλα και το ζαχαρουχο χτυπώντας να αφρατεψουν.
Ανοίγω προσεκτικά το 1 ρολό,απλώνω λίγη κρεμα (3 κ.σ περίπου) και τυλιγω πάλι σε ρολο.
Κόβω με πριονωτο μαχαιρι για ψωμί φέτες πάχους 4 εκ.περιπου
Βουτάω τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που εχει κρυώσει,από τη μια πλευρα πρώτα και έπειτα απο την άλλη με τη βοήθεια μιας πηρούνας ή τρυπητης κουταλας (ότι σας βολεύει) και τα βουτάω μέσα σε ένα μπολ με ινδοκαρυδο και τα τυλίγω καλά.
Τα τοποθετω σε καραμελόχαρτα (χάρτινες θήκες) και βάζω τις πάστες στο ψυγείο να παγώσουν.
Την ιδια διαδικασια κάνω και με το 2 ρολό παντεσπάνι.
Βγαίνουν 22 πάστες!
Το σιρόπι πρεπει να το πιουν όλο μη το φοβηθειτε!
Επίσης η δόση αυτης της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα (δηλ.θα σας περισέψει κρεμούλα,εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά
100 γρ.κρεμα γάλακτος
100 γρ.τυρι κρεμα
2-3κ.σ ζαχαρουχο
1 βανιλια
Αυτη η δοση κρεμας θα σας βγει ακριβως για 1 δόση παντεσπανι!!!
Η πάστα αυτή είναι ιδανική Για τις γιορτινες μέρες!!
Δειτε εδώ και τη διάσημή πάστα ταψιου και εδω δείτε τη πάστα ταψιου στη σοκολατένια έκδοση
θα με βρείτε και στη σελίδα μου λιχουδιες της Σοφης
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες