Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με μανιτάρια στο τηγάνι. Με σάλτσα μανιταριών,λεμονί,σκόρδο,κρασί και θυμάρι
Υλικά που θα χρειαστούμε για τις Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με μανιτάρια στο τηγάνι
3 μπριζόλες χοιρινές
1 κρεμμύδι
1 σκελ σκόρδο
1 κουτ μανιτάρια
1 ποτ του κρασιού κρασί
2 λεμόνια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα νερό
λάδι ..αλάτι πιπέρι θυμάρι.
Δείτε ακόμη Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με κόλιανδρο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες
Σ΄ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι!!
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι μαζί με τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.
Καθώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε το θυμάρι.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια.
Ρίχνουμε 1 φλ. ζεστό νερό.
Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει.
Τέλος σβήνουμε με τα λεμόνια.
Πασπάλισα με μαϊντανό!!
Μπορείτε να το βάλετε και στην κατσαρόλα αν δεν έχετε βαθύ τηγάνι.
Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες