Απερίγραπτη η νοστιμιά του !!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πανσέτα χοιρινή (ζητήστε να σας το ανοίξουν όπως στην φωτογραφία από τον κρεοπώλη)
3 ράβδους γραβιέρα
2-3 ράβδους ρεγκάτο
λίγες μακρόστενες λωρίδες από διάφορες πιπεριές(μπορείτε κ μόνο με πράσινη}
4-5 φετούλες μπέικον (προαιρετικά γίνετε πιο νόστιμο) μουστάρδα,
αλάτι ,κ πιπέρι .
3 ποτήρια νερό
σπάγγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε σε μια πιατέλα το κρέας αφού το έχουμε πλύνει κ σκουπίσει καλά,το αλατοπιπερώνουμε όλο γύρω γύρω πάνω κάτω ,κ μετά σε όλη την επιφάνεια του βάζουμε μουστάρδα κ αν θέλουμε λίγες φετούλες μπέικον σε όλο το κρέας όπως το βλέπουμε (προαιρετικό αλλά λιώνει το μπέικον κ δίνει νοστιμιά)
Βάζουμε τα τυριά.τις πιπεριές κ το τυλίγουμε σφιχτά ,το δένουμε με σπάγκο και του βάζουμε μουστάρδα κι απ έξω .
Το βάζουμε μια γάστρα καλύτερα και ρίχνουμε το νερό 3 ποτήρια νερό (εγώ ρίχνω κ λίγο κρασί μαζί) και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς .για 2 ώρες,κατά διαστήματα να ανοίγετε την γάστρα με προσοχή και να το γυρνάτε ,αλλά κ να το ελέγχετε.
Γίνεται πολύ νόστιμο ,όταν κρυώσει το κόβετε σε ροδέλες και το σερβίρετε ,συνοδεύετε με σαλάτα σκέτο,η με ρύζι ,η με πατάτες ,η πουρέ ,ότι σας αρέσει !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες