Χορταστική Χριστουγεννιάτικη πιατέλα με μεζεδάκια

Υλικά
Πατάτες φούρνου ( βλ. συνταγή )
Φέτες και κύβοι αλαντικών της αρεσκείας σας
Ντοματίνια ( αν σας αρέσουν και αγγούρια, ραπανάκια κα)
Κριτσίνια
1 ματσάκι μαϊντανού
Ντιπ πιπεριάς

240γρ (2) πιπεριές Φλωρίνης*
– 100γρ τυρί κρέμα
– 100γρ γιαούρτι στραγγιστό
– 60ml (1/4 φλιτζ.) ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
– 1-2 σκελίδες σκόρδο
– αλάτι

* μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, έτοιμες σε βάζο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε περίπου 100γρ. από τις έτοιμες πιπεριές.

Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, και τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο για να μην καούμε. Θα δούμε πως οι πιπεριές θα έχουν ψηθεί (και ελαφρά καψαλιστεί) και θα υπάρχει αρκετό νερό από το ψήσιμό τους.

Αφήνουμε να περάσουν 5-10 λεπτά για να κρυώσουν λίγο, πετάμε το νερό τους, αφαιρούμε τη φλούδα και τραβάμε τα κοτσάνια. Τα περισσότερα σπόρια θα αφαιρεθούν μαζί με τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος για να τις ανοίξουμε, και με ένα κουτάλι ή και με το πλάι ενός πιρουνιού αφαιρούμε τα σπόρια ώστε να μείνουν καθαρές. Ακολούθως τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια .

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ τύπου multi (ή και σε μπλέντερ) και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και ραβδομπλέντερ και ένα μπολ για το ανακάτεμα.

Εκτέλεση
Βάζουμε στο κέντρο της στρογγυλής πιατέλας ένα μπολάκι με το ντιπ πιπεριάς και γύρω γύρω «στολίζουμε» τους μεζέδες μας!.

Close