Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Σοκολατένια κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Σοκολατένια κουκουνάρια. Μια υπέροχη ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδια!

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι μαλακο κοσκινισμενο
1 πρεζα αλατι
1 κ.γλυκου σοδα μαγειρικης
3/4 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1 φλ.τσαγιου φρεσκοστυμμενο χυμο πορτοκαλι
1/3 φλ.τσαγιου σπορελαιο
Ξυσμα απο ενα μεγαλο πορτοκαλι
1 κ.σουπας λευκο ξυδι
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι,τη σοδα το αλατι
και τα ανακατευουμε με ενα κουταλι
.Σε αλλο μπωλ τωρα βαζουμε τη ζαχαρη το χυμο πορτοκαλιουτο σπορελαιο,το ξυδι, το ξυσμα, και τη βανιλια
.Τα χτυπαμε με το συρμα 2με 3
λεπτα να διαλυθει η ζαχαρη
.Προσθετουμε το μειγμα των υγρων στο μπωλ
με το αλευρι και ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα
.Λαδωνουμε μια μικρη μακροστενη φορμα
και στρωνουμε λαδοκολλα στη βαση
γιατι ξεφορμαρεται δυσκολα.
Αδειαζουμε το μειγμα στη φορμα και το
ψηνουμε στους 170 βαθμους σε καλα προθερμασμενο φουρνο
για 40 λεπτα εως οτου μπηγοντας το μαχαιρι στο κεντρο της φορμας
αυτο να βγαινει καθαρο.Το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και το αναποδογυριζουμε σε πιατελα,αφαιρωντας την λαδοκολλα με προσοχη.
Αφεινουμε το κεικ δυο τρεις μερες να μπαγιατεψει και το θρυμματιζουμε στο μπλεντερ!
Λιωνουμε σοκολατα κουβερτουρα οση θελουμε και την ανακατευουμε με το κεικ!
Βαζουμε λιγο μελι , κανελα και λιγο ποτο της αρεσκειας μας!
Ανακατευουμε , πλαθουμε και σχηματιζουμε δενδρακια!
Παιρνουμε κοκο ποπς και κολαμε ενα ενα για να σχηματισουμε το δεντρακι μας!
Και για Λαμπακια βαζουμε μικρες χρωματιστες καραμελιτσες!
Μπορουμε να το κανουμε και με οποιοδηποτε κεικ που μας εχει περισσεψει! Ακομη και με μπισκοτα πολυ καλα αλεσμενα!

Από την αγαπημένη μου Σοφία Καρα

Close