COOKIES ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!!
Γι αυτά τα Cookies πετάω κυριολεκτικά τη σκούφια μου !!!
Φτιάξτε τα και σας διαβεβαιώνω ότι θα δυσκολευτείτε πολύ να πείσετε ότι δεν τα αγοράσατε !
Όχι απλά δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα γνωστά κι επώνυμα cookies του εμπορίου, αλλά είναι κλάσης ανώτερα !
Υγιεινά, μοσχοβολιστά, τραγανά εξωτερικά και βουτυρένια εσωτερικά, απολαμβάνεις κάθε μπουκιά και ένα δεν είναι ποτέ αρκετό !
Τα έχω λατρέψει και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτή τη συνταγή !
Υλικά :
– 300 γρ, αλεύρι γ.ο.χ
– 1 κ.γ. σόδα
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 ½ κ.γ. κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι
– 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
– 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
– 50 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
– 2 αυγά
– 2 κάψουλες βανίλιας
– 150 γρ. νιφάδες βρώμης
– 100 γρ. Cranberries
– 100 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας σε σταγόνες
Εκτέλεση :
– Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
– Σε μια άλλη λεκάνη, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ να διαλυθεί η ζάχαρη όσο περισσότερο γίνεται.
– Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, ανακατεύοντας τώρα με μια σπάτουλα και σταδιακά το αλεύρι.
– Έπειτα προσθέτουμε τα cranberries και τις σταγόνες κουβερτούρας, ζυμώνοντας ελαφρά με το χέρι μας, μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
– Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά τουλάχιστον.
– Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κάθε φορά μία κουταλιά από τη ζύμη, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και πιέζουμε με την παλάμη μας να σχηματιστεί ένα μικρός δίσκος. Δεν θέλουμε να έχει τέλειο σχήμα, γι αυτό μη δίνεται βάση στη λεπτομέρεια.
– Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 12 λεπτά ακριβώς.
– Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, θα είναι πολύ μαλακά. Τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά να σκληρύνουν και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Απολαύστε τα όλες τις ώρες τις ημέρας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο … παντού !!! Θα τα λατρέψετε σίγουρα !
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες