Η αγαπημένη μας σοκολατιτσα. Τώρα την φτιάχνουμε με τα χεράκια μας!
Τελεία ιδέα?
Εκτέλεση
Καλύψτε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 22 x 32 εκ.
Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα μέχρι τη μέση µε νερό και τοποθετείστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (μπεν μαρί). Βάλτε τη σε μέτρια φωτιά και βάλτε μέσα στο μπολ τα 2/3 της σοκολάτας. Αφήστε τη να λιώσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το υπόλοιπο 1/3. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα.
Προσθέστε τους κόκκους ρυζιού, ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο ταψί.
Αφήστε τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί για 8-12 ώρες σε σκιερό και δροσερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο ,γιατί αν μπει στο ψυγείο θα χάσει την γυαλάδα της. Πριν σφίξει πολύ, χαράξτε τη σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια για να μπορέσετε να την κόψετε εύκολα.
Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη, κόψτε την και τυλίξτε κάθε κομμάτι σε αλουμινόχαρτο.
* Μπορείτε, αν θέλετε, να πάρετε και φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια και να δώσετε στις σοκολάτες ότι σχήμα θέλετε.
- κουβερτουρα 650 γρ. γάλακτος
- δημητριακά 250 γρ. ρυζιού
Υλικά
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες