Cupcakes πράσινου μήλου με frosting κανέλας

Cupcakes πράσινου μήλου με αρμπαρόριζα και frosting κανέλας!

Υλικά για 12 κομμάτια:
125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο 2 φορές)
1 κ.γ κανέλα
2 πράσινα μήλα
2-3 φύλλα αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα
Χαρτάκια και φόρμες για cupcakes

Υλικά για το frosting:
1 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου αλλά όχι πολύ ζεστό γιατί δεν θα μπορεί να σταθεί.
1 κούπα τυρί κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η βανίλια σε κάψουλα
1 πρέζα αλάτι
4 κούπες άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη 2 φορές)
1 ½ κ.γ κανέλα
Προαιρετικά πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση για τα cupcakes:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-175 βαθμούς αναλόγως με πόσο δυνατός είναι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν και έπειτα ρίχνουμε το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου το αλεύρι με την κανέλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψιλοκόβουμε την αρμπαρόριζα και έπειτα καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα περνάμε από ψιλό τρίφτη.
Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα με την ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα στο μείγμα μας (χωρίς τα υγρά που θα βγάλουν στο πιάτο) και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες ψησίματος με τα χαρτάκια (περίπου τα 2/3 σε κάθε θήκη).
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο.
Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί τα cupcakes και μόλις βγει καθαρή τα βγάζουμε από το φούρνο και από τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν.
*Η συγκεκριμένη ζύμη διατηρεί ένα ποσοστό υγρασίας λόγω του μήλου οπότε δεν μοιάζει με τα κλασικά κέικ.

Εκτέλεση για το frosting:
Χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το αλάτι ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα.
Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη ξύνοντας προσεκτικά με τη σπάτουλα τα τοιχώματα του κάδου για να μην μένουν υπολείμματα κρέμας.
Τέλος προσθέτουμε την κανέλα, έπειτα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
Γεμίζουμε με το μείγμα μας ένα καρνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα cupcakes μας.
Στολίζουμε με φέτες μήλου ή ότι άλλο μας αρέσει!
*Στις φωτογραφίες εκτός από το frosting έχω γαρνίρει τα cupcakes μου και με βουτυρόκρεμα κακάο-κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!

capcake1 caupcakes

Άκης Ανδρεάκος
Άκης Ανδρεάκος

Με λένε Ανδρεάκο Άκη ,γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και ζω στην ανεπανάληπτη Αθήνα! Τα παιδικά μου χρόνια είναι γεμάτα υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις μοναδικές! Λατρεύω να μπαίνω στη κουζίνα ,να δοκιμάζω και να δημιουργώ διάφορες συνταγές. Την αγάπη μου αυτή για τη μαγειρική ,μου την μετέδωσε η μεγαλύτερη αδερφή μου και έτσι αποφάσισα να σπουδάσω στο τμήμα μαγειρικής της Σιβιτανιδείου σχολής. Εύχομαι να γίνω αρκετά καλός κι έτσι να μοιραστώ μαζί σας πολλές συνταγές και μυστικά!


Close