Δεν είναι κέικ, δεν είναι πουτίγκα, είναι κάτι από τα δύο

Κρέμα λεμονιού από κάτω, αφράτο μαρεγκένιο κέικ από πάνω. Και το καλύτερο, μόνο με μια παρασκευή. Εσύ φτιάχνεις ένα μείγμα σαν αυτό του κέικ και ο καλός ο φούρνος, με ένα τρικ, κάνει την δουλειά.

Και έρχεται η στιγμή που κόβεις το πρώτο κομμάτι και το κουτάλι βυθίζεται σε ένα αφράτο σπογγώδες πρώτο στρώμα και έπειτα σε μια μαλακή κρέμα και εσύ (εγώ πάντως σίγουρα) λιώνεις με τον ήχο, την αίσθηση, την μυρωδιά και τελικά την γεύση.

Δείτε ακόμα: Σας περίσσεψε κέικ; Φτιάξτε αυτά τα λαχταριστά τρουφάκια!

Υλικά

55 γρ. βούτυρο
115 γρ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα με στέβια)
ξύσμα ενός λεμονιού
2 αυγά
55 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
285 ml γάλα
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Δείτε ακόμα: Κεικ,ταρτα τσιζκέικ, μαρμελάδα… όλα με μανταρίνι!

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ, στρογγυλό ή τετράγωνο και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους στο βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το γάλα, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα με αργές και απαλές κινήσεις, ανακατεύοντας από την βάση του μπολ προς τα επάνω, για να μην χάσουμε τον αέρα από την μαρέγκα.

Πηγή: thessaliatv
Close